Luca Borsato krijgt doodsbedreigingen: 'Ik wil mij niet verschuilen, omdat dat het beste is voor de situatie' Beeld ANP
Luca Borsato krijgt doodsbedreigingen: 'Ik wil mij niet verschuilen, omdat dat het beste is voor de situatie'Beeld ANP

Luca Borsato krijgt doodsbedreigingen: 'Ik wil mij niet verschuilen, omdat dat het beste is voor de situatie'

Luca Borsato (23) besloot woensdagmiddag met een statement te komen op Instagram. De zoon van Marco Borsato kreeg de afgelopen tijd veel haat over zich heen, omdat zijn vader in opspraak is vanwege ongepast gedrag. Luca laat weten dat hij voor zichzelf kiest en graag volle bak aan zijn eigen muziekcarrière wil werken.

Het zal niemand ontgaan zijn dat Marco Borsato onder vuur ligt vanwege grensoverschrijdend gedrag. De zanger heeft meerdere aangiftes tegen zich. Marco houdt zich momenteel vooral afzijdig, maar krijgt veel kritiek over zich heen. Ook zijn gezin heeft het moeilijk met alle haat.

Luca's muziekcarrière

Zoon Luca is druk bezig met zijn muziekcarrière, maar kreeg zelf ook veel haat vanwege de de gebeurtenissen rondom zijn vader. Hij deed daarom een statement op Instagram. "Waar ik mij er zeker bewust van ben dat het hebben van een bekende naam een privilege kan zijn, heb ik de afgelopen jaren ervaren wat de gevolgen zijn wanneer het roer omslaat", schrijft hij.

"Samenwerkingen omtrent mijn muziek kwamen stil te liggen en vielen uiteen. Zowel haatcomments als doodsbedreigingen zijn mij vandaag de dag niet meer vreemd. En hoe graag ik mijzelf ook zou willen losbreken van iets waar ik los van sta, lijkt hier geen mogelijkheid toe."

Lees ook Zoon Marco Borsato klaar voor volgende stap in relatie: ‘Huisje, boompje, beestje met deze prachtige vrouw’

Geen medelijden

Luca benadrukt wel dat hij geen medelijden, noch aandacht wil, maar hij wil graag weer aan de slag. "Ik wil mij niet langer verschuilen, omdat dat nou eenmaal 'het beste voor de huidige situatie is'. Ik wil ontsnappen aan verwachtingspatronen en de angst voor negativiteit."

De Borsato-telg komt met leuk nieuws, want hij gaat zijn eigen muziek uitbrengen. "Zonder label, zonder managers, zonder foto- of videografen, zonder mediateam. Slechts ikzelf met de steun van mijn twee beste vrienden en mede-muzikanten."

Mensen adviseerden Luca om zich stil te houden, maar dat wil hij niet meer. "Ook al gaat dit alles tegen ieder advies in, ik kan niet langer stilstaan. Ik ben mijn eigen persoon, met mijn eigen verhaal en eigen geluid." Luca zal de media in ieder geval niet te woord staan rondom zijn familiesituatie. Hij focust zich enkel op zijn muziek.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD.nl | Beeld: ANP

Merel DuitANP

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden