Loiza Lamers Beeld Brunopress
Loiza LamersBeeld Brunopress

Loiza Lamers over kinderwens: ‘Het baby’tje in mijn buik, dat kan gewoon niet’

Loiza Lamers en haar partner Jelle Ploeg willen allebei graag een kind. Maar hoe, dat is nog de vraag, vertelt het 28-jarige model in de podcast 30 Minuten Rauw, van Ruud de Wild. “Wil je een draagmoeder? Wil je adoptie? Ik weet niet”, aldus Loiza.

“Dat is iets dat we moeten gaan ontdekken, waar we over zouden moeten praten”, vervolgt ze. Nu ze “ouder wordt” en vriendinnen om haar heen zwanger zijn, voelt zij “heel veel geluk voor hen”.

Kinderwens

Toch vindt Loiza het soms best lastig, omdat ze zelf ook een kinderwens heeft. “Ik voel ook wel een bepaald verdriet soms. Dat ik denk van: O, ik wil het ook zo graag meemaken. Het is gewoon jammer dat ik dat niet meemaak op die manier. Het baby’tje in mijn buik, wat van mij komt, dat kan gewoon niet”, vertelt Loiza, die trans vrouw is.

Chantal is ongewenst kinderloos

‘Door hem sta ik met lege handen’

Dat Loiza niet zelf een kind kan dragen, hoeft volgens haar niet te betekenen dat ze een eventuele baby niet als eigen familie kan zien. “Een van mijn beste vriendinnetjes is twee jaar terug bevallen. Dat kindje voelt zo eigen. (...) Die kleine, die staat op de achtergrond van mijn telefoon. Het voelt niet als mijn kind, maar het voelt als echt mijn nichtje. Terwijl het van m’n beste vriendin is.”

Bron: ANP

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden