Carice en Halina Beeld Brunopress
Carice en HalinaBeeld Brunopress

Listen up: dit is de podcast van Halina Reijn en Carice van Houten

Heb je wel eens op de bank gezeten met je beste vriendin en gedacht: “Wij moeten echt een podcast maken”? Nou, Carice van Houten en Halina Reijn hadden dezelfde ingeving. De twee hartsvriendinnen wonen in verschillende landen, maar dat weerhoudt ze er niet van om een nieuw project te starten. En die is juicy.

Geen onderwerp gaat ze te ver.

Vriendschap Carice en Halina

De vriendschap tussen actrices Carice van Houten en Halina Reijn begon tijdens hun studententijd. Het paar ontmoette elkaar op de toneelschool en sindsdien zijn ze onafscheidelijk. Beiden actrices hebben een repertoire waar je u tegen zegt. Ze hebben meerdere keren samen gewerkt; denk aan de films Zwartboek, Valkyrie en Instinct en de serie Red Light. Ook hebben ze een eigen productiebedrijf genaamd Man Up.

Dankzij hun drukke agenda's zien ze elkaar een stuk minder dan voorheen. En ook de afstand helpt niet mee: Halina woont namelijk in New York, waar ze ook werkt. Hoe onderhoud je een vriendschap als je beste vriendin aan de andere kant van de wereld zit? Nou, door een podcast te maken.

Too much information

Maar waar gaat de podcast over? Waarover niet? In een gesprek met NU.nl vertellen Carice en Halina over dit nieuwe project. “Natuurlijk houden we bepaalde dingen voor onszelf, maar tegelijkertijd zijn we ook een open boek. Soms zelfs op het niveau dat je kan denken: too much information. We zijn echte oversharers”, zegt Carice.

Halina vult aan: “Eigenlijk gaat niks ons te ver, als we zelf maar de baas zijn. Wij praten, wij bepalen, dan voelen we ons helemaal op ons gemak. De podcast is een manier om te vertellen over dingen die mensen graag van ons willen weten. Maar we delen niet te veel over de mensen om ons heen, die willen we beschermen.”

Elke week delen ze anekdotes en praten ze over de filmwereld, hun carrières, grote levensvragen, ouder worden en gênante angsten. “Eigenlijk is deze podcast de enige manier waarop wij onze intieme vriendschap voort kunnen zetten”, zegt Halina in de aankondiging op Instagram.

De podcast Man Up - Carice & Halina is vanaf vandaag te beluisteren op de bekende podcastplatforms. Elke woensdag komt een nieuwe aflevering online.

Bron: Nu.nl

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden