Linda de Mol Beeld Brunopress
Linda de MolBeeld Brunopress

Linda de Mol over het afgelopen jaar: ‘Het was kutter dan kut’

In de nieuwe LINDA. stelt Linda De Mol dat het jaar 2022 “kutter dan kut” was. Ze heeft het er moeilijk mee dat er op haar werd ‘ingehakt’ na onthullingen over grensoverschrijdend gedrag van onder anderen haar ex Jeroen Rietbergen bij The Voice. De presentatrice weet niet zeker of ze nog wel in de media wil blijven werken.

“Mijn liefde voor de wereld waarin ik werk, de media, heeft ook een klap gekregen, waardoor ik niet meer weet of ik er deel van uit wil blijven maken”, schrijft Linda in de editorial van haar tijdschrift.

Kutjaren

Linda heeft wel meer “kutjaren” meegemaakt, laat ze weten. Zoals het jaar waarin haar moeder de ziekte van Alzheimer bleek te hebben en haar vader tegelijkertijd de diagnose longkanker kreeg. Ook het jaar waarin ze bedreigd werd en het jaar waarin ze ging scheiden waren zwaar voor de presentatrice. Maar 2022 spant de kroon, stelt Linda.

Haar relatiebreuk met Jeroen was de belangrijkste reden, want nog niet eerder had ze zulk liefdesverdriet meegemaakt. Haar verminderde liefde voor het mediavak komt voor Linda op plek 2. Anno 2022 wordt er onverminderd op je ingehakt, schrijft ze. “En maakt het ook niet eens uit of jij zélf fouten hebt gemaakt of dat je partner dat deed.”

Ingewikkelde tijd

De presentatrice noemt het een ingewikkelde tijd waarin het moeilijk is om iets goed te doen. Daarbij verwijst Linda als voorbeeld naar ‘de borstencover’. Daarover ontstond dit jaar ophef omdat de cover met topless vrouwen niet divers genoeg zou zijn. “De redactie had in mijn afwezigheid echt haar best gedaan: verschillende leeftijden, huidskleuren maar vooral heel verschillende borstenverhalen met een zwangere BN’er en eentje die haar implantaten uit gezondheidsoverwegingen had laten verwijderen.”

Maar een plussize vrouw en een hangborst ontbrak, schrijft Linda, en het was meteen foute boel terwijl het nummer ‘met de beste intenties’ was gemaakt. Van de dikke huid die ze had is nog maar een dun laagje over na alles wat er is gebeurd, schrijft de presentatrice.

Jutta Leerdam openhartig over menstruatieklachten tijdens WK

‘Ik was er zo ziek van’

The only way to go is up

Toch was 2022 niet alleen maar een vervelend jaar, stelt Linda, want ze heeft ook veel geleerd. Bijvoorbeeld wie haar echte vrienden zijn, dat ze liever is voor anderen wanneer ze minder werkt en minder stress heeft en dat roem en succes “lege hulzen zijn”. Haar motto voor 2023 is “the only way is up”, maar ze moet nog even kijken hoe ze het vorm gaat geven.

Linda heeft naar eigen zeggen veel uit te zoeken in haar werk- en liefdesleven. Ze is 58 jaar en al zo’n veertig jaar op televisie, waarbij ze rekening houdt met wat mensen van haar vinden. Dat heeft haar veel gebracht én gekost. “En dus begin ik 2023 met de best ingewikkelde zoektocht naar wat me weer gelukkig maakt.”

Niet klagen

Linda gaat niet meer klagen over media, heeft ze besloten, maar ze gaat er ook geen uitleg aan geven. Dat is ze niemand verschuldigd, vindt de presentatrice. “Tegen de tijd dat ik er echt helemaal uit ben, zijn jullie hier de eersten die het horen.”

Bron: ANP

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden