Linda de Mol: ‘Ik háát de man die een voor mij verborgen verslaving bleek te hebben' Beeld Brunopress
Linda de Mol: ‘Ik háát de man die een voor mij verborgen verslaving bleek te hebben'Beeld Brunopress

Linda de Mol: ‘Ik háát de man die een voor mij verborgen verslaving bleek te hebben'

Linda de Mol kreeg na de onthullingen over het seksueel wangedrag van haar voormalige partner Jeroen Rietbergen bij The Voice een "lawine aan keiharde meningen" over zich heen. Dat schrijft de presentatrice in de editorial van de nieuwe LINDA. waarvan maandag een klein deel online is gezet.

"12 januari 2022. Ik zou die avond risotto maken, weet ik nog, maar het was de dag waarop de mail van Tim Hofman, presentator van BOOS, in één vernietigende klap alles veranderde. De grond verdween onder mijn voeten en veranderde van het een op het andere moment in een groot, diep, zwart gat", schrijft Linda.

De klap opvangen

Volgens Linda vlogen de eerste dagen in een roes voorbij. Jeroen ging het huis uit en familie en vrienden kwamen langs ter ondersteuning. Een overvloed van emoties gingen door haar heen: "Ik ging van ongeloof naar enorme woede, naar hele depressieve gedachten. Schaamte ook, zo veel schaamte, want heel Nederland kreeg dit mee…" Ze sloot zich op in haar eigen huis. Ondanks dat ze dierbaren om haar heen had, voelde Linda zich alleen.

"Ik mis de man die altijd lief voor me was, mijn huis vulde met muziek, die me door veel moeilijke periodes in mijn leven heeft gesleept, de brede schouder waar ik altijd tegenaan kon leunen, en ik háát de man die een voor mij verborgen verslaving bleek te hebben en daarmee – hoe erg – vrouwen verdriet heeft gedaan."

Schuldig

Naast het verdriet in huis, volgde een lading online haat. "(...)Die mijn hele familie betrof, zelfs mijn kinderen." Door het statement wat Jeroen Rietbergen toentertijd uitbracht werd een deel van de schuld naar Linda geschoven, zegt ze in haar eigen blad. De presentatrice en bladenmaakster heeft het over de zin in de verklaring van Jeroen dat hij "met grote schaamte mijn vrouw op de hoogte stelde", maar dit komt niet duidelijk naar voren in haar editorial. "Ik wist, en dat zweer ik op allebei mijn kinderen, helemaal van niets bij The Voice."

Ook werd haar voor de voeten gegooid dat ze Ali B indirect het hand boven het hoofd zou houden doordat ze discreet gesprekken met de creatief directeur van LINDA. voerde over twee van Ali B's vermeende slachtoffers. "Ineens was ik ook nog degene die Ali misschien wel in staat had gesteld door te gaan."

Lees ook Steven en Ayla Brunswijk open relatie: ‘Ik geniet als ik hem met een andere vrouw zie’

Flirten

Niet veel eerder had Linda ontdekt dat Jeroen via Instagram met een andere vrouw flirtte. "Let wel: flirtte. En niet met iemand van The Voice", schrijft ze. "Dit was beslist geen seksueel grensoverschrijdend gedrag, wel gedrag dat je in een relatie niet pikt. Ik heb hem de deur gewezen, maar uiteindelijk zijn we toch gaan praten." Jeroen bood toentertijd zijn excuses aan. Uiteindelijk ging haar man in therapie om het "ingesleten patroon" tegen te gaan. "Ik heb zelfs geloofd dat we, doordat we iets overwonnen hadden, gegroeid waren in onze relatie en er sterker en gelukkiger uit waren gekomen. Ik was happyer dan ooit. En dan komt er zo’n mail..."

'De lieve mensen zijn met meer'

Linda hield zich vast aan het advies van een goede vriend. "Onthou één belangrijk ding: ‘DE LIEVE MENSEN ZIJN MET MEER!’," schrijft ze. "Het werd mijn mantra: de lieve mensen zijn met meer."

De presentatrice besloot in januari al haar werkzaamheden tijdelijk neer te leggen, nadat naar buiten was gekomen dat haar partner Jeroen Rietbergen beschuldigd werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen bij het programma The Voice of Holland. Ze verbrak haar relatie met Rietbergen. Begin september keerde De Mol terug op televisie met haar programma Miljoenenjacht.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, Linda, AD Show | Beeld: Brunopress

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden