Linda de Mol Beeld Brunopress
Linda de MolBeeld Brunopress

Linda de Mol heeft géén zin in de feestdagen: ‘Flikker Instagram met foto’s van happy people van je telefoon’

Linda de Mol heeft voor het eerst geen zin in de feestdagen en “kijkt er zelfs meer tegenop dan een wortelkanaalbehandeling”, schrijft ze in de nieuwe LINDA. Waar ze naar eigen zeggen vroeger al vanaf eind november met kerstmuziek meezong, denkt ze dat de feestdagen dit jaar meer een herinnering worden aan de nare gebeurtenissen van afgelopen jaar.

Linda zag nog nooit zo vaak het woord ‘crisis’ voorbijkomen als dit jaar, schrijft ze, en verwijst daarbij naar onder meer de vluchtelingencrisis en de energiecrisis.

Kerstmuts

“In mijn familie van echte kerstlovers ben ik altijd de allergrootste kerstmuts geweest. En nu, voor het eerst van mijn leven, zie ik er meer tegenop dan tegen een wortelkanaalbehandeling. Ja, je moet in het leven altijd zelf de slingers ophangen, ik weet het, maar de donkere dagen voor kerst en die twee feestdagen zelf duren vast eindeloos lang als ze je er continu pijnlijk aan herinneren hoe anders je leven een jaar geleden was”, schrijft Linda.

Geen zoen bij de jaarwisseling

Ook schrijft de presentatrice dat anderen om middernacht op 1 januari hun partners zoenen en zij zelf dan alleen is. “Ik denk dat ik mijn kinderen maar vraag om met hun vaste verkering een groepshug met me te doen op het moment suprême.”

Linda verbrak afgelopen jaar haar relatie met Jeroen Rietbergen, die bandleider was bij The Voice of Holland tot hij grensoverschrijdend gedrag bekende.

Verwijder Instagram een tijdje

De oplossing voor eenzame en confronterende feestdagen is volgens de presentatrice dat mensen meer naar elkaar moeten omkijken. Ook helpt het volgens haar als mensen niet op Instagram kijken naar hoe leuk anderen het hebben.

“En wat jezelf betreft: flikker Instagram met de picture perfect-foto’s van shiny happy people een tijdje van je telefoon en bedenk dat we met een heleboel zijn die het leven om welke reden dan ook even niet zo fijn vinden. En dat dat helaas nou eenmaal bij het leven hoort.”

Bron ANP, LINDA.

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden