2017-03-19 20:21:41 ROTTERDAM - Marco en Leontine Borsato bij de premiere van de musical De Marathon in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. ANP COPYRIGHT MMP MISCHA SCHOEMAKER Beeld MMP
2017-03-19 20:21:41 ROTTERDAM - Marco en Leontine Borsato bij de premiere van de musical De Marathon in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. ANP COPYRIGHT MMP MISCHA SCHOEMAKERBeeld MMP

'Leontine ontdekte op déze pijnlijke manier overspel Marco met ándere vrouw dan Iris Hond'

De geruchtenmolen rondom de scheiding van Marco (53) en Leontine Borsato (52) blijft op volle toeren draaien. Nu de nieuwste editie van 'Privé' - die maar liefst vijfentwintig pagina's verslag telt over het showbizzdrama - in de schappen ligt, komen er weer nieuwe snippers info naar buiten. De zanger blijkt zijn echtgenote namelijk niet alleen bedrogen te hebben met Iris Hond (32), en dat heeft Leontine op een pijnlijke manier moeten ontdekken.

Dat Leontine een punt achter het huwelijk gezet heeft, wist Privé een week geleden al te melden. "Het werd te zwaar. Haar leven mag dan een sprookje hebben geleken, dat was het bij lange na niet altijd", aldus 'een goed ingevoerde bron binnen de Borsato-clan’ tegenover het entertainmentblad. "Leontine heeft voor zichzelf gekozen en zou ze dat niet gedaan hebben, dan zou ze zichzelf voorbij lopen er zelf geestelijk aan onderdoor gaan.”

Knoop doorgehakt

Volgens Evert Santegoeds, hoofdredacteur van Privé, is het eigenlijk niets voor Leontine om de handdoek in de ring te gooien ten tijde van crisis. "Maar dat heeft ze nu wel gedaan", vertelt hij in een video. "Marco heeft medische problemen, daar heeft ze zich niet door laten tegenhouden. Ze wilde scheiden, en wel nu."

Barcelona-incident

Ook haalt de showbizzdeskundige nogmaals het overspelige gedrag van Marco erbij, waaruit blijkt dat de zanger niet alleen de mist is ingegaan met pianiste Iris Hond. "Het Barcelona-incident is er daar één van", aldus Santegoeds. "Leontine is dan op vakantie met een paar vriendinnen in Barcelona, in een heel bekend hotel. Een hotspot voor de rich and famous, the beautiful people. Daar zit ze met wat vriendinnen en laat trots wat vakantiefoto's zien van de laatste reis die ze met Marco en het gezin gemaakt heeft. En dan blijken er op die camera nog heel andere beelden te staan, van Marco en een andere vrouw - die ook toevallig luistert naar een dierennaam. Dat is een enorm incident geworden en toen is alles op alles gezet om een scheiding destijds te voorkomen. Toen is dat gelukt, nu niet."

Affaire Iris Hond

Of Iris Hond, waarmee het overspel begonnen is, nog een rol speelt in het verhaal nu? "Op dit moment niet, denk ik", stelt de Privé-hoofdredacteur. De pianiste zou volgens hem enorm geschrokken zijn van alle commotie. "Het is misschien een beetje flauw om te zeggen, maar ze lijkt een beetje de gebeten hond in deze affaire. Dat lijkt me niet helemaal terecht. Marco heeft gezegd dat het zich tien jaar geleden afspeelde in de tijd van zijn faillissement, maar wij weten inmiddels dat het zich over een hele lange periode heeft afgespeeld - en juist niet op het moment van het faillissement." De zanger ontkent, maar volgens Evert "wordt van alle kanten bevestigd dat het langer heeft geduurd dan Marco in zijn eerste verklaring liet blijken". Ook verwacht hij dat het nog wel even duurt totdat de storm gaat liggen, gezien hij de komende tijd "nog wel het één en ander naar boven te kunnen halen over de afgelopen tijd".

Scheiding Marco en Leontine

Toen begin deze maand bekend werd dat de koek op is tussen Marco en Leontine, sloeg het nieuws in als een bom. Hoewel de zanger eerder geruchten over mogelijke huwelijksproblemen nog de kop indrukte, gaf hij in oktober toe een affaire te hebben gehad met pianiste Iris Hond. In weekblad Privé deed de zanger een boekje open. “Er is inderdaad sprake van een vriendschap geweest die verder ging dan ik had voorzien. Deze situatie was echter van zeer korte duur. Leontine en ik zijn onszelf en elkaar in die tijd weliswaar soms even kwijt geweest, maar gelukkig zijn wij elkaar nooit echt verloren”, liet hij weten. Naar eigen zeggen was het huwelijk van de Borsato’s afgelopen najaar “sterker dan ooit”.

Burn-out

Marco verdween vorige maand uit de publiciteit. Hij maakte zijn agenda leeg omdat hij kampt met een burn-out. “De impact van alles wat er de laatste jaren is gebeurd, heb ik toch niet in zijn geheel verwerkt. Ik heb langere tijd nodig om me weer helemaal op te laden voordat ik er weer vol voor kan gaan”, liet hij toen weten.

Lees ook Marco en Leontine 'afgemaakt' op Veronica: 'Het huwelijk was één groot toneelstuk'

Gezin

Marco en Leontine waren sinds 1998 getrouwd. Samen hebben ze drie kinderen: zoons Luca (21) en Senna (18), en dochter Jada (17).

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Telegraaf.nl | Beeld: ANP

Carolien TsaoMMP

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden