Gouden Televizier-Ring Gala 2019 in het AFAS Live, Amsterdam. Op de foto: Lauren Verster Beeld EM-Press/Patrick van Emst
Gouden Televizier-Ring Gala 2019 in het AFAS Live, Amsterdam. Op de foto: Lauren VersterBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Lauren Verster: 'Flirtende medepresentatoren en cameramannen zijn er volop'

In Flair 23-2022 stelden we de prangende vraag: de man en zijn morele kompas, waar gaat het mis? En ook presentatrice Lauren Verster kan hierover meepraten. In tijdschrift JAN vertelt ze openhartig over geflirt en seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen.

Machtsverhoudingen

Lauren Verster laat weten dat ze het een goede zaak vindt dat alle misstanden nu aan het licht komen. Ze licht toe: "Er móéten dingen veranderen als het gaat over de machtsverhoudingen tussen mannen en vrouwen, maar omdat ik op dat gebied geen ervaringsdeskundige ben, voel ik me niet erg geroepen om er via social media van alles over de wereld in te slingeren. Ik vind het sowieso nogal apart dat iedereen overal maar een mening over heeft en ik schrik echt van de toon in de zogenaamde debatten die daar dan op volgen."

Lees ook Moreel kompas: wat is dat toch met mannen en grensoverschrijdend gedrag?

'Geluidsman begon mijn nek ineens te likken'

Of Lauren zelf weleens te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag? In alle jaren dat ze bij de televisie werkt is ze niet één keer door een leidinggevende in haar kont geknepen, vertelt ze. Maar: "Natuurlijk: flirtende medepresentatoren en cameramannen zijn er volop. En ik zal de dronken geluidsman die out of the blue in mijn nek begon te likken of de producer die z’n voet tussen mijn hotelkamerdeur zette en vroeg of ik zin had in een 'heet bad' niet snel vergeten – maar dat is toch iets anders."

'Rot op joh'

JAN vraagt Lauren waarom dat gedrag volgens haar anders is dan bijvoorbeeld #MeToo- of The Voice-achtige toestanden? Daarop antwoordt de presentatrice: "Als de machtsverhouding gelijk is, kan en durf je natuurlijk veel sneller zoiets te zeggen als: 'Rot op joh, dronken torretje'. Mijn ervaring is dat het dan ook meteen klaar is.''

Bron: Story | Beeld: Brunopress

Evelien de VriesEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden