Harry en Meghan Beeld Brunopress
Harry en MeghanBeeld Brunopress

Laatste afleveringen van docu te zien: ‘Ze waren nooit bereid om de waarheid te vertellen om ons te beschermen’

Vandaag zijn de laatste drie afleveringen van de Netflix-documentaire ‘Harry & Meghan’ te bekijken. In de eerder verschenen trailer van het tweede deel van de docu zegt Meghan (41) dat ze ‘aan de wolven gevoerd’ is voordat ze Engeland verliet met haar man.

Meghan deelt dat hun beveiliging was ingetrokken. “Iedereen in de wereld wist waar we waren.” In de trailer zegt prins Harry: “Ik vraag me af wat er met ons was gebeurd als we niet weg waren gegaan.” Meghan deelt dat hun beveiliging was ingetrokken. “Iedereen in de wereld wist waar we waren.”

Gaslighting

In de laatste afleveringen lijkt het stel het paleis opnieuw aan te vallen. Prins Harry suggereert in de trailer dat het hof heeft gelogen om zijn broer prins William te beschermen. “Ze waren nooit bereid om de waarheid te vertellen om ons te beschermen”, zegt hij. Harry en Meghan schijnen ook slachtoffer te zijn geweest van ‘gaslighting’, oftewel geestelijke manipulatie.

Britse paparazzi

De eerste drie afleveringen, die vorige week al te zien waren, gingen voornamelijk over de ontmoeting tussen de duke en duchess, de familie van Meghan en beginnende problemen in en rondom het paleis. Harry uit in die afleveringen zijn zorgen over Meghan. Zijn moeder, prinses Diana werd toendertijd ook enorm belaagd door de Britse paparazzi.

Leven beïndigen

In het laatste deel van de docu vertelt Doria Loyce Ragland, de moeder van Meghan, over de suïcidale gedachten waar Meghan mee kampte.

“Ik herinner me dat ze me vertelde dat ze haar leven wilde beëindigen... Mijn hart brak, omdat ik wist dat het fout zat”, aldus Doria Ragland. Meghans moeder vindt het heel erg dat haar dochter “constant belaagd werd door die gieren”. “Ze hebben haar ziel weggepikt. Zodanig dat zij er niet meer wilde zijn", zegt ze. De moeder van Meghan vindt het heel moeilijk om te horen. “En ik kan haar niet beschermen. Harry kan haar ook niet beschermen.”

Bron rtl-nieuws , ANP

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden