Kopen zonder kijken Beeld RTL
Kopen zonder kijkenBeeld RTL

Kopen Zonder Kijken-makelaar: ‘Ik was door de artsen opgegeven’

Het programma Kopen Zonder Kijken is een enorm succes, hierin gaan makelaar Alex van Keulen en zijn kompaan aannemer Bob Sikkes op zoek naar de geschikte woning voor wanhopige stellen. Maar ondanks het succes heeft Alex veel voor zijn kiezen gehad, hij vertelt openhartig in Story.

Zware jaren

De twee hebben al veel meegemaakt, ze waren pas net samen toen het mis ging. “Ik was door de artsen opgegeven, heb echt heel slecht gelegen. Ik had een myocarditis, een ontstoken hartspier. Daar is een Vlaamse gewichtheffer onlangs aan overleden. Je gaat slapen en wordt niet meer wakker, zo snel kan het gaan.”

Alex vertelt geluk te hebben met zijn vrouw die doorhad dat het foute boel was. “Ik werd van het ene op het andere moment naar het AMC vervoerd en daar vertelden de artsen dat ik me erop voor moest bereiden dat ik de volgende dag niet zou kunnen halen.” Alex vervolgt, “Het klinkt misschien gek, maar het is het mooiste dat me is overkomen. Vanaf dat moment ben ik echt gaan leven. Ik heb mijn baan opgezegd en ben voor mezelf begonnen.”

Diabetes

Helaas moest Alex een jaar geleden noodgedwongen zijn makelaarskantoor verkopen. “Ik was vorig jaar zo ziek dat ik tegen mijn vrouw zei: Saskia, ik heb het gevoel dat ik ieder moment dood neer kan vallen. Ze heeft me naar de huisarts gesleept en toen werd al snel duidelijk dat ik diabetes had.” Niet veel later krijgt Alex de volgende klap te verwerken. Afgelopen december overlijdt zijn 64-jarige broer aan de gevolgen van kanker. Wederom een wake-up call voor Alex. Hij besluit het roer om te gooien.

Roer om

“Mijn vrouw en ik zijn bewust meer tijd vrij gaan maken om van het leven te genieten, het kan immers zo afgelopen zijn. We doen ook geen structurele pleegzorg meer, maar vangen nog wel om het weekend een jongen van 17 op en hebben een van onze pleegkinderen onlangs ook mee op vakantie genomen.”

Bron: Story

Lotte HesselingRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden