Kim Feenstra start petitie voor het monitoren van zedendelinquenten: 'We moeten onze kinderen beschermen' Beeld Brunopress
Kim Feenstra start petitie voor het monitoren van zedendelinquenten: 'We moeten onze kinderen beschermen'Beeld Brunopress

Kim Feenstra start petitie voor het monitoren van zedendelinquenten: 'We moeten onze kinderen beschermen'

Vorige week werd bekend dat de 9-jarige Gino is vermoord. De vermoedelijke dader bleek al eens eerder veroordeeld te zijn voor zowel mishandeling als misbruik van jonge kinderen. Model Kim Feenstra was geschokt door het nieuws en besloot samen met Belang van Nederland een petitie te starten voor het beter monitoren van zedendelinquenten.

Zedendelinquenten

Heel Nederland was geschokt door het nieuws dat de 9-jarige Gino is vermoord. De vermoedelijke dader, Donny M., bleek eerder al veroordeeld te zijn voor mishandeling en misbruik van jonge kinderen toen hij 17 jaar oud was.

Het komt vaker voor dat veroordeelde zedendelinquenten door het gebruik aan monitoring opnieuw de fout ingaan en vergelijkbare misdrijven plegen. Weinig zedendelinquenten krijgen bijzondere voorwaarden opgelegd bij een veroordeling. Denk hierbij aan het opgelegd krijgen van een gebiedsverbod, een verbod op contact met bepaalde personen of de verplichting tot behandeling bij een zorginstelling.

Lees ook Hester: ‘De doodstraf is next level en vooral onomkeerbaar’

Kim Feenstra start petitie

Kim Feenstra liet op Instagram weten dat ze strijden voor een betere monitoring van zedendelinquenten. Samen met Belang van Nederland en Wybren van Haga startte ze een petitie.

"De groep waarvan daadwerkelijk recidive is te verwachten is groter dan de groep met toezichtmaatregelen. [...] Met zwaardere straffen, het langdurig gebruik van een enkelband en het verbeteren van de politiële toezichttaak moeten we de samenleving veel beter beschermen tegen daders van dergelijke delicten. Mocht vooraf blijken dat toezichtmaatregelen niet werken, dan moeten deze delinquenten vast blijven zitten. De samenleving mag niet blootgesteld worden aan dergelijke risico’s", vertelt Van Haga.

Kim roept haar volgers op om de petitie te tekenen. "Ik roep massaal op om mijn petitie die ik samen met @wybrenvanhaga en @imkeemons2 heb opgesteld, te tekenen. Ik hoop oprecht dat we naar minstens 1 miljoen handtekeningen gaan om ons plan kracht bij te zetten zodat we iets kunnen veranderen in onze maatschappij wat betrekking heeft op dit onderwerp. Genoeg is genoeg. We moeten opstaan voor onze kinderen en die vanuit ons hart en verstand gaan beschermen", schrijft ze.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: BVNL | Beeld: Brunopress

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden