Kijkers 'Kopen zonder Kijken' ergeren zich aan nieuw koppel: 'Wat een ontzettend verwend stel' Beeld still
Kijkers 'Kopen zonder Kijken' ergeren zich aan nieuw koppel: 'Wat een ontzettend verwend stel'Beeld still

Kijkers 'Kopen zonder Kijken' ergeren zich aan nieuw koppel: 'Wat een ontzettend verwend stel'

Het was weer tijd voor een nieuwe Kopen zonder Kijken-aflevering. Alleen waren kijkers niet echt fan van het nieuwe koppel Robert-Jan en Maran. Het stel vormde een groot contrast met het leuke koppel van vorige week dat met alles blij was en maar weinig eisen stelde. Het nieuwe koppel maakt het niet makkelijk voor makelaar Alex. Kijkers vinden het een verwend stel.

Lange wensenlijst

Robert-Jan en Maran wonen samen met hun zoon Wolf in een peperduur huurhuis in Utrecht, die ze willen inruilen voor een koopwoning. De twee zijn op zoek naar een ruime jaren '30 woning van minimaal 140 vierkante kilometer, met minimaal drie slaapkamers, een visgraatvloer én een werkkamer. Plus: de woning moet zich bevinden in een aantal specifieke wijken in Amersfoort, Utrecht of Hilversum.

Met een budget van 660.000 euro is een redelijke woning vinden best goed te doen, zou je zeggen. Al maakt de eisenlijst (in combinatie met de troosteloze woningmarkt) het makelaar Alex wel erg lastig. Vol goede moed begint hij aan het project, maar na een paar maanden komt hij tot de conclusie dat het stel hun eisen toch echt wat moet bijstellen. Want een huis van een miljoen voor 'slechts' zes ton, dat is vrijwel onmogelijk.

Wake-up call

"We zijn al een aantal maanden bezig om voor jullie te zoeken en de conclusie is heel duidelijk. Dat wat jullie zoeken is niet meer te koop," vertelt Alex tijdens het bezoek. Dat valt Robert-Jan en Maran rauw op hun dak. Maran vindt het wachten best een ding. "We zijn vier maanden verder inmiddels en hadden echt wel gehoopt dat er wat gekocht zou zijn."

Dan zegt Alex het stel waar het op staat. "Dat luchtballonnetje dat jullie in het begin hadden heb ik even lek gestoken. Ik heb jullie droom aan flarden geholpen en ik hoop dat jullie je ook gaan realiseren dat er echt een reset moet komen van jullie woonwensenlijstje", vervolgt hij. "Duurdere wijken zijn gewoon niet haalbaar. Leuker kunnen we het niet maken, wel duidelijker."

De boodschap is duidelijk en hoewel de twee liever niet sleutelen aan hun wensenlijst, is er geen andere mogelijkheid. Zo gezegd, zo gedaan: "We hebben besloten het aantal vierkante meters wat terug te brengen, met pijn in ons hart. Ook mag het zoekgebied wat groter worden." Hiermee hoopt het stel wel succes te boeken.

Lees ook ‘Kopen zonder Kijken’-kijkers laaiend enthousiast over deelnemers: ‘Super sympathiek, die gun je toch een tophuis!’

Lopen zonder kijken

En ja hoor, Alex weet een woning in Hilversum op de kop te tikken. Tijdens de bezichtiging komt hij direct tot de conclusie: die vijver in de tuin, die gaat weg. Alex let even niet op en valt pardoes in de vijver. Vervolgens wordt hij drijfnat uit de vijver gevist door Bob. Maar dat weerhoudt de makelaar er niet van de woning te kopen, dit wordt hem!

Kijkers gieren om de onhandige val van Alex.

Eind goed al goed

Wanneer Robert-Jan en Maran het gebruikelijke rondje langs verschillende koopwoningen mogen doen, wordt meteen duidelijk dat de twee nogal kritisch zijn. Tijdens het ritje door de woonwijk zijn de twee al niet laaiend enthousiast. "Volgens mij wonen hier alleen maar oude mensen", aldus Maran. Wanneer ze uiteindelijk arriveren bij het gekochte huis, kan er geen lachje vanaf. Waar Alex wel door het oude huis heen kon kijken, vindt het koppel dat wat lastiger. "Het wordt met elke kamer erger!", gilt Maran.

Het team van Kopen Zonder Kijken stropen de mauwen op. De verbouwing kost maar liefst 175.000 euro. En het kost veel, maar dan heb je ook wat. Wanneer het stel hun getransformeerde woning komt bekijken zijn ze met stomheid geslagen. "Jeetje, dit is mooi! Ik kan het gewoon echt niet geloven", aldus Maran. Eind goed al goed dus, voor dit Kopen zonder Kijken-stel.

Twitter

Kijkers vonden het stel behoorlijk verwend. Mensen waren niet te spreken over het koppel.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Boulevard, Veronica Superguide | Beeld: still Videoland

Mirte Timmersstill

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden