Kijkers hebben kritiek op Esmée van Kampen in 'De Verraders': 'Wat Esmée zei over Stefano is onvergeeflijk' Beeld Brunopress
Kijkers hebben kritiek op Esmée van Kampen in 'De Verraders': 'Wat Esmée zei over Stefano is onvergeeflijk'Beeld Brunopress

Kijkers hebben kritiek op Esmée van Kampen in 'De Verraders': 'Wat Esmée zei over Stefano is onvergeeflijk'

Esmée van Kampen is het niet eens met hoe ze is neergezet in de tweede aflevering van De Verraders. Volgens haar is er in de montage geknipt en geplakt waardoor ze in een negatief daglicht komt te staan. De actrice doet haar verhaal op Instagram.

De Verraders

De tweede aflevering van De Verraders was vol spanning en intrige. In het programma spelen bekende Nederlanders als Getrouwen en Verraders een spel van list en bedrog.

Steven Brunswijk vertelde in zijn speech tijdens de eerste aflevering over het overlijden van zijn moeder. Hier gingen de deelnemers in de tweede aflevering dieper op in. Esmée van Kampen vertelt Steven later in de auto over iets kwalijks wat deelnemer Stefano Keizers zou hebben gezegd: "Ik vond het zo laag wat Stefano net suggereerde. Dat jij mogelijk een verrader zou zijn en dat je de speech over je moeder zou inzetten als een soort empathie.” Steven was hier niet blij mee. "Dat is echt laag. Ik word daar giftig om." Stefano ontkende dat hij dit had gezegd.

Kijkers hadden heel wat te zeggen over de aflevering. Veel van hen vonden dat Esmée kwaad heeft gedaan door te roddelen en te suggereren dat Steven alleen maar de dood van zijn moeder gebruikte om zieltjes te winnen.

Esmée vindt het onterecht

Op Instagram laat Esmée weten dat ze dit geheel onterecht vindt. "Mij neerzetten als iemand die de dood van iemands geliefde inzet als een bepaald ‘middel’ binnen het spel is echt walgelijk en is het tegenovergestelde van wie ik ben en waar ik voor sta. Ten tijde van de opnames heb ik afscheid moeten nemen van mensen in mijn directe omgeving die kwamen te overlijden, waarvan ik 1 dierbare kort erna verloren heb. Je kunt dus begrijpen dat mijn tolerantie richting de kwestie non-existent was en dé reden waarom ik gefungeerd heb als ‘klokkenluider’."

Esmée heeft door de aflevering veel negatieve reacties naar haar hoofd geslingerd gekregen. "Ik ben het hartstikke zat dat ‘wij’ als bekende Nederlanders alles wat over ons geschreven, ge-edit of naar ons geuit wordt zomaar moeten slikken. Dit is geen kattenpis, het doet mij pijn om dat ik hier niet verantwoordelijk voor was, maar het helaas nu wel zo lijkt. Ik vind het misselijkmakend.”

Esmée geeft in haar Instagram stories aan dat ze hoopt dat "de persoon in kwestie die ik toen heb aangesproken binnen het programma ooit de verantwoordelijkheid op zich neemt en toegeeft dat het spel op dát moment te persoonlijk gespeeld werd."

Lees ook Déze BN’ers doen mee aan het nieuwe seizoen van De Verraders 2022

Reacties

Op Twitter zijn er een aantal mensen los gegaan op de situatie rondom Esmée. "Wat een geneuzel van die trol!", schrijft iemand. "Ik hoop dat we vrijdag kunnen genieten van de ‘begrafenis’ van Esmee van Kampen", schrijft een ander.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Een woordvoerder heeft reactie gegeven op de situatie rondom Esmée van Kampen en geeft aan dat "RTL het gezien heeft en in goed contact staat met Esmée." Ook Esmée geeft een reactie op het feit dat ze het er niet mee eens is hoe ze ook in artikelen van nieuwswebsites wordt neergezet. Zie hieronder haar reactie.

null Beeld

Groot succes

Vorig jaar was De Verraders een groot succes, echter kwamen er al veel emoties kijken in Kasteel Erenstein. Voordat de kandidaten in het programma aan de slag gaan worden ze mentaal getest, ook is er na de deelname aan het programma nazorg.

Momenteel is het tweede seizoen te zien. Acteur Joep Sertons doet ook mee aan het programma en vertelde hierover in een interview met AD: "Mijn relativeringsvermogen was aangetast. Hoe ik thuis kwam? Ik wilde even alleen zijn. Er was zoveel drukte, zoveel gedoe geweest. Sommige mensen vergaten dat het een spel is. Ze maakten er hun eigen werkelijkheid van. Dan schrik je je rot. Ook van jezelf trouwens.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD | Beeld: Brunopress

Yana MensBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden