Katja Schuurman Beeld Brunopress
Katja SchuurmanBeeld Brunopress

Katja Schuurman spreekt met vrouw die aangifte deed tegen Thijs Römer

Thijs Römer kwam eerder dit jaar veel in het nieuws vanwege mogelijk seksueel overschrijdend gedrag met een (toen nog) 14-jarig meisje. Katja Schuurman, ex van Thijs, wilde de vrouw (inmidddels 20 jaar oud) spreken, maar heeft daar nu waarschijnlijk spijt van nu de vrouw in Story een bijzondere weergave van dat gesprek geeft.

Aan Story vertelt Nena Kruizenga (20) hoe ze begin september in contact kwam met Katja Schuurman.

Facetimen met Katja

Zo zegt ze: “Ik plaatste iets op Instagram, Katja reageerde daarop en toen volgde er een heel chatgesprek.” Katja Schuurman vroeg vervolgens of Nena wilde FaceTimen. “Eerst wilde ik dat niet. Maar ik was zo benieuwd wat ze te zeggen had, dat ik toch mijn nummer gaf. Toen gingen we om twee uur ’s nachts FaceTimen”, vertelt Nena. De vrouwen hebben volgens haar zo’n drie kwartier gebeld. Nena vertelt verder aan Story dat Katja haar in dat gesprek uitnodigde om een keer bij haar te ‘chillen’ in haar sauna en geeft aan dat de ex van Thijs een dronken of verwarde indruk maakte.

“Bizarre leugens”

Katje reageert via haar Instagram Stories op het relaas van Nena in Weekblad Story. Deze is inmiddels niet meer te zien op haar Instagram maar Utopia Nieuws heeft hier een screenshot gemaakt die nog wel te zien is.

Hierin staat te lezen: “Wauw Nena, wat teleurstellend dat na het gesprek dat ik met je voerde om jouw verhaal te horen en je te steunen, je nu deze (wederom?) via Story bizarre leugens de wereld in helpt. De qequote teksten kloppen, die heb ik jou gestuurd. Dat waren liefdevolle teksten aan een in mijn ogen gebroken en verward meisje. Dat deed me pijn om te zien. Op dat moment voelde ik grote behoefte te troosten. Dat ik met jou een sauna in zou willen, dronken en verward was, en je dagen erna nog gecontact heb, daarvan is niks, maar dan ook niks waar.

Een goedbedoelend hart

Waarom zou je nu zulke dingen zeggen, Nena? Ik heb medelijden met hoe jij je voelt, ik wilde je steunen. Dat was waarschijnlijk naïef van me.” Tot slot schrijft ze: “Het kwam uit een goedbedoelend hart. Het maakt me erg verdrietig dat deze nieuwe lading leugens en verdraaiing van feiten daar nu weer het gevolg van is. Ik wilde het menselijker maken, maar besef nu dat dat dus misschien soms niet kan. Het ga je goed en ik wens je oprecht het beste.”

De twee hebben in ieder geval wél echt contact gehad via FaceTime, maar wat daarin en omheen besproken is tussen de twee is Nena's woord tegen dat van Katja.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Bron Story , Utopianieuws

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden