Glennis Grace Beeld Brunopress
Glennis GraceBeeld Brunopress

Kan Glennis comeback maken? Alleen als ze dít doet, aldus imagocoach

Imagocoach Zabeth van Veen gelooft dat Glennis Grace een comeback kan maken, maar dat zal moeilijker worden als ze vrijspraak krijgt. Het zou het beste zijn als ze veroordeeld wordt en haar straf volbrengt. Ze deelt hoe Glennis dit het beste zou kunnen aanpakken.

Een comeback maken, dat kan Glennis Grace op den duur wel lukken denkt de bekende imagodeskundige Zabeth van Veen, maar het is volgens haar wel beter als ze daadwerkelijk wordt vervolgd. “Vrijspraak zou ook tegen haar kunnen werken,” vertelt Zabeth aan Story.

Ze vindt ook dat Glennis het al vanaf het begin imago-technisch verkeerd heeft aangepakt. “Als ze direct had gezegd: ‘dit is totaal uit de hand gelopen. Ik ben als moeder in blinde woede daarnaartoe gegaan. Want niemand komt aan mijn kind’, dan zal je al door een groep mensen worden vergeven, want men kan zich dat voorstellen,” legt ze uit. “Je kan het publiek eerder voor je winnen als je eerlijk bent. Daarna kan je nog altijd deels ontkennen en zeggen dat je niet precies weet wat je gedaan en gezegd hebt. Maar dat het vreselijk was. Je erkent dat je de puinhoop hebt veroorzaakt.”

Vrijspraak slecht voor imago

Zabeth van Veen vindt het niet handig dat Glennis en haar advocaat voor vrijspraak gaan. Ze gelooft dat dat haar imago niet ten goede komt. “Bij het publiek bestaat de beeldvorming: je hebt jonge mensen geïntimideerd, fysiek geweld gebruikt, verbaal geweld en nu probeer je er onderuit te komen. Dan win je mensen niet meer zo makkelijk voor je”, legt ze uit.

Van Veen vindt ook dat als je voor vrijspraak vecht, je je schuld ontkent. Als ze volgende week vrijgesproken wordt, zullen er mensen zijn die zeggen dat ze er makkelijk vanaf gekomen is. “Ik denk dat ze in dat geval een groter probleem heeft dan dat ze wel wordt veroordeeld. Een deel van het publiek zal dat niet rechtvaardig vinden.”

Liedje op het eerste gezicht

Kun je vallen voor een stem?

Diep door het stof

Zabeth van Veen zegt dat het zo kan zijn dat Glennis écht onschuldig is. Maar als ze veroordeeld wordt en haar straf volbrengt, kan het een idee zijn om een woedebeheersings cursus te volgen. “Daarmee erken je ook een soort van schuld, maar het zal geen slecht idee zijn om alsnog diep door het stof te gaan,” legt ze uit, “Het beste had ze vanaf dag één een imago-advocaat in de arm moeten nemen of een advocaat die samenwerkt met een imagodeskundige. Want advocaten gaan meestal niet over imago. Zij gaan voor vrijspraak, maar in het geval van Glennis zal dat, qua imago, niet de beste weg zijn...”

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Bron Story

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden