Koning Charles  Beeld GettyImages
Koning CharlesBeeld GettyImages

Ka-ching: dít is het vermogen van koning Charles

Dat royals er warmpjes bij moeten zitten, da's geen geheim. Maar wat hebben leden van het koningshuis nou écht op de bank staan? We got the answers. Dít is het vermogen van de befaamde Britse koning Charles.

Welke royal is er nog single? (kidding, but not kidding).

Flink vermogen

De Britse koning Charles bezit... hier komt het... 1,815 miljard pond (ruim 2 miljard euro) aan privévermogen, schat de krant The Guardian na uitgebreid onderzoek. Dat cijfer is drie keer zo hoog als een recente berekening van The Sunday Times. Wow.

Deze cijfers worden niet rondgebazuind. Integendeel. Buckingham Palace beschouwt de persoonlijke financiën van leden van het koninklijk huis een privékwestie en noemt de cijfers “een zeer creatieve mix van speculatie, aannames en onnauwkeurigheden”.

Koning Charles krijgt speciale emoji voor kroning

Zo ziet ‘ie eruit!

Goed gespekt

Het is onmogelijk de precieze waarde van het bezit van de koning in kaart te brengen, schrijft The Guardian. Hun rekensom? De geschatte waarde van ál het bezit van Charles bij elkaar opgeteld: landerijen, met diamanten ingelegde juwelen, schilderijen van Monet en Dalí, Rolls-Royces, renpaarden en zeldzame postzegels... en dan ook nog een erfenis van zijn vorig jaar overleden moeder, waarover hij vermoedelijk geen erfbelasting heeft betaald.

Sounds like a dream, right?

Bron: ANP

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden