Joy Delima Beeld GettyImages
Joy DelimaBeeld GettyImages

Joy Delima openhartig over seksuele verleden: ‘Hele vervelende impact’

Joy Delima (28) is actrice en schrijfster van het boek Goed komen, over het leren kennen en begrijpen van je lichaam. Dinsdag was zij te gast bij Eva Jinek om hierover te vertellen. Tijdens het interview onthulde ze dat ze vroeger is aangerand en dat ze daar veel last van heeft gehad.

Na ruim 10 jaar heeft Joy deze gebeurtenis nog steeds niet kunnen verwerken. Het gebeurde toen ze als 17-jarig meisje op vakantie was.

Consent

Joy blijft benadrukken hoe belangrijk het is om toestemming te vragen. Ze uit haar frustratie in haar columns. “Ik ga bijvoorbeeld lachen als ik me ongemakkelijk voel. Dat kun je zien als: ‘die heeft er zin in’, terwijl ik denk ‘hmm, liever niet’. Dat kan verkeerd geïnterpreteerd worden.”

Na de nare ervaring had ze niet meteen door wat voor impact dat op haar heeft gehad. Hierdoor is ze ook niet gelijk in therapie gegaan. De impact merkte ze pas op toen ze voelde dat haar lichaam in shock raakte bij onverwachtse seksuele handelingen. Dit gebeurde zelfs als ze iemand compleet vertrouwde.

Niet alleen kapot

Voorheen schaamde de Rampvlucht-actrice zich en kon ze er moeilijk over praten. Wanneer en waarom de knop omdraaide? Toen ze voor haar theateropleiding een monoloog moest schrijven over haar diepste angst. Ze besloot maar meteen alles op tafel te gooien en speelde het voor publiek (inclusief haar ouders). Na afloop kwamen velen naar haar toe om te delen dat zij zich hierin herkennen. Ze besefte zich dat ze niet als enige ‘kapot’ was, maar dat meerdere mensen hiermee struggelen.

Bron: AD, Metronieuws

Halima TamimiGettyImages

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden