Johnny de Mol gaat tóch 'HLF8' weer presenteren Beeld ANP
Johnny de Mol gaat tóch 'HLF8' weer presenterenBeeld ANP

Johnny de Mol gaat tóch 'HLF8' weer presenteren

Kortgeleden trok Johnny de Mol (43) zich terug als presentator van zijn talkshow HLF8, na een nieuwe beschuldiging van grensoverschrijdend gedrag. Toch zal Johnny volgend seizoen weer als presentator te zien in HLF8, liet zijn vervanger Hélène Hendriks weten in Vandaag Inside.

Nadat Johnny de Mol eind april stopte als presentator van HLF8, nam Hélène Hendriks tijdelijk het stokje over. Zij is ervan overtuigd dat Johnny na de zomerstop de presentatie weer op zich zal nemen. "Dat gaat Johnny gewoon doen, naar mijn weten. Het is toch zijn programma?", vertelt ze in Vandaag Inside.

De talkshow keert vanaf 29 augustus weer terug op televisie. "Volgens mij is er dan al een verhoor geweest en alles." Daarmee doelt Hendriks op het verhoor van de zoon van John de Mol, als gevolg van alle beschuldigingen die tegen hem zijn uitgesproken.

Lees ook Dit zijn de exen van Johnny de Mol: Shima, Josje, Chantal Janzen en vele anderen

Gedrogeerd en misbruikt

Eind april besloot Johnny de Mol dat het beter was als hij even van de buis zou verdwijnen. De presentator kreeg toen opnieuw een beschuldiging van (seksueel) grensoverschrijdend gedrag aan zijn adres, na alle eerdere beschuldigingen van ex Shima Kaes. Volgens De Telegraaf deed het nieuwe incident zich enkele jaren geleden voor. Een vrouw zou door Johnny de Mol zijn gedrogeerd met GHB en daarna seksueel zijn misbruikt in een hotel.

In een verklaring geeft Johnny de Mol aan dat hij de beschuldigingen ontkent, maar hij zegt dat het hem en zijn redactie onmogelijk wordt gemaakt door te gaan met het programma. “Nu iets waar ik ontzettend tegenop zie te vertellen. Ik stop voorlopig met het presenteren van mijn programma. Bovenop de eerdere beschuldigingen en verdachtmakingen is er deze week een nieuwe anonieme valse beschuldiging geuit. En daardoor wordt het voor mij en de redactie nagenoeg onmogelijk om de zaak voort te zetten.”

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: RTL Nieuws | Beeld: ANP

Evelien de VriesANP

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden