Jeroen Rietbergen Beeld Brunopress
Jeroen RietbergenBeeld Brunopress

Jeroen Rietbergen geschokt door vervolging OM: ‘Ik vind het onbegrijpelijk’

Jeroen Rietbergen is geschokt dat het Openbaar Ministerie heeft besloten om hem te vervolgen in de zaak rondom het The Voice-schandaal, vertelt hij in een verklaring. Het OM maakte dinsdag bekend hem te verdenken van verkrachting.

De voormalig bandleider is niet te spreken over het besluit van het OM. “Ik heb direct toegegeven me schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarvoor oprechte spijt betuigd, alle consequenties genomen en het afgelopen jaar hard aan mezelf gewerkt.”

Jeroen Rietbergen niet eens met uitspraak OM

Jeroen Rietbergen vervolgt in de verklaring: “Ik heb altijd gezegd dat ik me niet schuldig heb gemaakt aan strafbare feiten. Er is nooit sprake geweest van dwang, aanranding of verkrachting. Dat het OM besloten heeft mij toch te vervolgen terwijl er diverse zaken in het onderzoek naar boven zijn gekomen waaruit blijkt dat van dwang geen sprake is geweest, is een hele zware klap en vind ik onbegrijpelijk.”

Peter Plasman, de advocaat van Jeroen, vindt het ook onbegrijpelijk dat hij wordt vervolgd. “Naar de beweegredenen van het Openbaar Ministerie om de zaak niet te seponeren kan slechts worden gegist, maar de verdediging kan zich niet aan de indruk onttrekken dat daarbij de media-aandacht een belangrijke factor is geweest.” Linda de Mol, de (ex-)partner van Jeroen, wilde niet reageren op de uitspraak van het OM.

Erkenning voor slachtofferees

Het vermeende slachtoffer, Nienke Wijnhoven, liet eerder dinsdag via haar advocaat Sébas Diekstra in een verklaring weten “eindelijk het gevoel te hebben dat zij erkenning krijgt voor wat haar is overkomen”. Ze voelt erkenning omdat “zij als slachtoffer echt gehoord wordt”.

Jeroen erkende voor de BOOS-aflevering, waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice aan de kaak werd gesteld, al dat hij zich schuldig had gemaakt aan wangedrag. Hij bekende dat hij relaties van ‘seksuele aard’ met vrouwen had die betrokken waren bij het programma.

Andere verdachten

Het OM maakte dinsdag ook bekend dat Ali B wordt vervolgd voor zedenfeiten, namelijk voor een geval van aanranding en twee gevallen van verkrachting. Het onderzoek tegen Marco Borsato rond The Voice wordt vanwege onvoldoende bewijs geseponeerd. Tegen de zanger loopt nog wel een zedenonderzoek naar aanleiding van een aangifte in december 2021.

Bron: ANP.

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden