ROTTERDAM, 16-05-2020, AMVO Jan Smit heeft zijn lintje mogen ontvangen in de AMVO, Volendam. De Volendammer wordt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en is de jongste persoon die dit jaar een van de bijzondere koninklijke onderscheidingen krijgt. Jan Smit is onderscheiden voor zijn jarenlange werk als zanger, componist en presentator en vanwege zijn inzet voor verschillende goede doelen, zoals SOS Kinderdorpen, Make-A-Wish Nederland en het Oranjefonds. Op de foto: Jan Smit Beeld EM-Press/Patrick van Emst
ROTTERDAM, 16-05-2020, AMVO Jan Smit heeft zijn lintje mogen ontvangen in de AMVO, Volendam. De Volendammer wordt benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau en is de jongste persoon die dit jaar een van de bijzondere koninklijke onderscheidingen krijgt. Jan Smit is onderscheiden voor zijn jarenlange werk als zanger, componist en presentator en vanwege zijn inzet voor verschillende goede doelen, zoals SOS Kinderdorpen, Make-A-Wish Nederland en het Oranjefonds. Op de foto: Jan SmitBeeld EM-Press/Patrick van Emst

Jan Smit moet verantwoording afleggen voor seksfilmpjes spelers FC Volendam

Jan Smit was toe aan een nieuwe uitdaging en begon afgelopen vrijdag als voorzitter van voetbalclub FC Volendam. Maar hij begint zijn voorzitterschap in een roerige periode: de club heeft namelijk te maken met een schandaal rondom enkele seksfilmpjes van spelers.

Op Instagram postte Jan trots: "Vandaag begint voor mij een nieuw avontuur als voorzitter van FC Volendam. Een eervolle uitdaging die ik de komende jaren vol trots aan zal gaan!", schrijft de 36-jarige Volendammer. "Van mijn meest recente voorgangers Henk Kras en Piet Kemper heb ik enorm veel geleerd. Met die ervaring en kennis in m’n achterzak kan ik niet méér doen dan mijn best!"

Jan Smit is al tien jaar nauw betrokken bij FC Volendam en was er sinds 1 januari dit jaar ook commercieel directeur.

Seksfilmpjes

Dit voorjaar wist FC Volendam zich na dertien jaar weer te plaatsen in de Nederlandse Eredivisie. Er werd dan ook flink gefeest in Volendam. Maar enkele voetbalspelers gedroegen zich niet zo netjes tijdens dat feest, schrijft Story. Achteraf kwamen er verhalen aan het licht over diverse spelers die vrouwen zouden hebben verleid tot seksuele handelingen.

En daar bleef het niet bij. De voetballes hebben tegen de wil van deze vrouwen filmpjes gemaakt van de seksuele activiteiten. De beelden zouden zich rap hebben verspreid en zijn inmiddels door heel Volendam gezien.

Lees ook Dit wil je zien: Waylon voorbereid op bierdouche op het podium

Landelijk schandaal

Dit alles komt nu op het bordje van de kersverse voorzitter, Jan Smit, terecht. De club maakt zich zorgen dat deze kwestie tot een landelijk schandaal uitgroeit. Geen onterechte zorgen, en een flinke hoofdbreker voor Jan.

Mocht het verhaal nog een staartje krijgen, wat wel in de lijn der verwachting ligt, dan zal de Volendamse zanger degene zijn die verantwoording moet afleggen voor de club. En dat is waarschijnlijk niet de vliegende start als voorzitter die Jan gehoopt had...

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP/ Story | Beeld: Brunopress

FlairEM-Press/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden