Adele Beeld Brunopress
AdeleBeeld Brunopress

Jammer: Adele wint Grammy en iedereen praat alleen maar over haar gewicht

Deze zondag vond de 65e editie van de Grammy Awards plaats. Zangeres Adele won één award en gaf een hartverwarmende speech waarbij ze haar award opdroeg aan zoontje Angelo (10). Toch was de speech niet hetgeen waar men op focuste. Op verschillende social media ging het gesprek enkel over Adele’s gewichtsverlies. Really, in 2023? Ja, echt.

De prestigieuze award show is het muzikale hoogtepunt van het jaar. Ieders favoriete artiesten en celebs zitten in de zaal en men wacht vol spanning af wie er met de gouden beeldjes naar huis gaan. Beyoncé, Harry Styles en Adele vielen allemaal in de prijzen.

Gewichtsverlies

De Britse zangeres Adele heeft een repertoire waar je u tegen zegt. Je zou denken dat men zich daarop focust. Nou, niet dus. Zelfs tijdens de Grammy Awards gaat het gesprek over Adele’s figuur en gewicht. En het is niet de eerste keer dat dit gebeurt.

In 2020 had iedereen het over Adele’s gewichtsverlies nadat ze een foto plaatste in een zwart jurkje. Er werden honderden artikelen geschreven over haar lichaam en men wilde dolgraag weten hoe het de zangeres lukte om 45 kilo af te vallen. Het internet was geobsedeerd door Adele’s ‘transformatie’ en er werd volop gespeculeerd.

Uiteindelijk deed ze haar verhaal in Vogue in 2021. Ze zei in het interview: “Mensen zijn geschokt omdat ik het gehele ‘proces’ niet heb gedeeld. Ze zijn gewend dat iedereen alles vastlegt op Instagram. De meeste mensen in mijn positie zouden een grote deal sluiten met een dieetmerk. Het boeit mij geen ene fuck. Ik deed het voor mezelf en niet voor anderen. Waarom zou ik het delen? Het is mijn lichaam.”

Zo word jij meer body positive

5 tips voor meer zelfvertrouwen

Social media

Ook gisteravond ging het gesprek opnieuw over Adele’s lichaam. Op social media vlogen de tweets en posts je om de oren; men raakte niet uitgepraat over haar gewichtsverlies. In plaats van de focus te leggen op het prachtige album wat Adele vorig jaar uitbracht, wordt er alleen maar gediscussieerd over haar lichaam. Er wordt niet gesproken over haar talenten en prestaties, maar wel over welke cijfers op haar weegschaal verschijnen.

In een tijdperk waarin body positivity steeds belangrijker is, worden mensen nog steeds bekritiseerd op hun gewicht. Bi-zar. Laten we dat lekker achter ons laten en #dobetter.

Bron: Glamour Magazine

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden