jamie faber Beeld Brunopress
jamie faberBeeld Brunopress

Jamie Faber over periode in blijf-van-mijn-lijfhuis: ‘Ik schaamde me en ik kon niet naar familie’

In de realityserie Goud Zuid maken we kennis met zes excentrieke dames en hun goedgevulde bankrekeningen. Onderneemster Jamie Faber is een van de castleden die de kijker meeneemt in haar dagelijks leven in de poepie chique Amsterdamse buurt. Ook vertelt ze in de serie over haar tijd in een blijf-van-mijn-lijfhuis.

In een nieuwe aflevering van Realitea blikt Jamie terug op deze zware periode.

Jamie Faber in Oud Zuid

De Faber-zusjes kruipen bij Farja Farvardin, aka Fawry not Sawry, op de bank voor een nieuwe aflevering van Realitea. In de aflevering wordt er uitvoerig gesproken over hun deelname aan het programma Oud Zuid en onthullen de dames dat ze beiden bijna meededen aan een ánder bekend realityshow, namelijk: The Real Housewives of Amsterdam.

Dit bleek geen goede match te zijn voor Jamie, waarna zij de overstap maakte naar Goud Zuid. Of er een tweede seizoen van het Net 5-programma aankomt, weten we nog niet. Wat we wél weten is dat Jamie het belangrijk vindt om huiselijk geweld tegen vrouwen - femicide - aan te stippen in de serie. In het gesprek met Fawry vertelt ze ook over haar periode in een blijf-van-mijn-lijfhuis.

De tekst gaat door onder de video:

Jamie Faber over extreme mishandelingen

‘Ik dacht: als hij nu niet stopt, ga ik dood’

Fysiek geweld

“Ik denk dat we dagelijks in de krant lezen dat er een vrouw doodgeslagen wordt. Die cijfers liggen zó ontzettend hoog in Nederland, dus ik vond het heel belangrijk dat we dat in het programma lieten zien”, begint Jamie. Haar tijd in het blijf-van-mijn-lijfhuis voelt als een ander leven, vertelt ze. “Alsof het een vorig leven was. Ik ben een nieuw persoon. Ik schaamde me dat ik te lang in die relatie heb gezeten.”

Een aantal jaar geleden werd bekend dat Jamie’s ex, Dean Saunders, haar mishandelde. Zo vertelde ze dat hij haar tijdens haar zwangerschap van de trap duwde, haar kaak brak, haar knock-out sloeg, en dat ze meerdere malen op de eerste hulp belandde. Uiteindelijk vluchtte Jamie naar een blijf-van-mijn-lijfhuis met haar zoontje London - die op dat moment zes maanden oud was. “Het is wel een onderdeel van wie ik ben. En ik denk ook dat ik mede daardoor ben wie ik ben, en waar ik ben”, zegt ze.

Inmiddels gaat het hartstikke goed met Jamie en is ze in verwachting van haar tweede kindje. Haar huidige vriend maakte zijn intrede in de realityserie en is vanuit Engeland naar Nederland geëmigreerd voor de liefde.

Bron: RTL Boulevard, LINDA

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden