Jamai Loman Beeld Brunopress
Jamai LomanBeeld Brunopress

Jamai Loman: ‘In mijn ogen ben ik een tientonner’

Jamai Loman werd bekend met Idols en is inmiddels niet meer weg te denken uit de showwereld. Sinds zijn zestiende timmert hij hard aan de weg, maar zelfverzekerd? Dat zou het zichzelf niet noemen.

Hij schaamt zich zelfs tijdens het werken, zo deelt hij in de podcast Darmstad FM.

‘Ik schaam me over alles van mezelf’

In de podcast deelt Jamai dat hij het heel erg moeilijk vindt om naar zichzelf te kijken en eigenlijk ook wel confused is hoe het nu is gekomen, dat hij een baan heeft waar er juist veel op je uiterlijk en persoonlijkheid wordt gelet. “Het is ook heel raar dat ik dit werk eigenlijk doe, want ik schaam me over alles over mezelf. Ik het het heel erg moeilijk om naar mijzelf te kijken. En ik ben alleen maar out there. Ik denk dat heel veel mensen die dit vak doen hetzelfde hebben. Dat is echt verschrikkelijk. Maar ik moet het helaas wel doen, als ik bijvoorbeeld eindmontages doe, maar dan kijk ik soort van langs mezelf heen of ik doe mijn ogen dicht en ik luister”, aldus de wat onzekere Jamai.

Schaamte voor?

Ook vertelt Jamai waar hij zich allemaal voor schaamt. Zo deelt hij dat hij vaak bewust kiest om zwarte kleding te dragen: “Ook op tv. Omdat ik nog altijd in mijn gedachte heb dat ik eruitzie als een tientonner.” Maar eenmaal dat de camera’s draaien, valt alles weg en voelt hij weinig tot geen schaamte meer: “Al moet ik in mijn onderbroek staan op tv, dan zou ik dat zo doen. Maar zet mij met collega’s in een kleedkamer en ik moet me daar omkleden, dan ben ik zo ongemakkelijk. Dan wacht ik tot iedereen echt weg is”. Ook het sociaal zijn in de showbizzwereld vind Jamai moeilijk. “Het sociale aspect van deze business vind ik vermoeiend”, deelt Jamai. Hij vervolgt: “Ik heb geen zin om over mezelf te praten. Ik heb ook moeite met complimenten. Als mensen na een show naar me toekomen dan voel ik me al heel erg bezwaard.”

Een ‘alter ego’

Naar eigen zeggen is het maar gek dat hij zo van de spotlights houdt. In real life valt hij namelijk het liefst zo min mogelijk op. “Als het moet, dan leef ik showbizz. De lichten, het geluid en alles wat daarbij komt kijken. Ik vind het geweldig”, vertelt Jamai. Als hem dan wordt gevraagd of hij on stage een ‘alter ego’ gebruikt om te kunnen presenteren, bevestigt Jamai dat dat zijn gevoel precies omschrijft. “Als ik echt als mezelf voor de camera ga staan dan zou dat dodelijk saai zijn”, aldus de presentator.

Bron: RTL Boulevard

Gigi MarthaBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden