Jaimie Vaes Beeld Brunopress
Jaimie VaesBeeld Brunopress

Jaimie Vaes lekte zélf video na incident Lil Kleine: ‘Als ik dit nu niet doe, dan kom ik er echt nooit van af’

Yvonne Coldeweijer heeft woensdagavond een telefoongesprek, dat ze vorig jaar had met Jaimie Vaes, online gezet. De roddelkoningin had haar aan de lijn kort na de veelbesproken vermeende mishandeling door haar ex Lil Kleine.

Uit het gesprek wordt duidelijk dat Jaimie de beelden van het incident zelf aan Yvonne lekte. Ze vroeg haar of ze het filmpje zo snel mogelijk online wilde zetten.

Wel of niet tussen de deur?

In februari afgelopen jaar kwam er een video online via Yvonne Coldewijer over de mishandeling van Jaimie door Jorik. Op de beelden leek het alsof Lil Kleine, de artiestennaam van Jorik Scholten, het hoofd van Jaimie tussen een autodeur klemde. Naar aanleiding daarvan werd de rapper aangehouden.

Jaimie Vaes zou volgens Shownieuws hebben verklaard dat haar hoofd niet tussen de deur zat, en dat de media dat ervan hadden gemaakt. Maar in het gesprek dat Coldeweijer online heeft gezet, ontkent ze niet dat het haar hoofd wél tussen de autodeur zat.

Uitweg uit relatie

Jaimie lijkt door het filmpje te lekken vooral een manier te zoeken om uit haar relatie met Jorik te komen. “Ik heb de man zoveel kansen gegeven, maar hij wil het maar niet leren. Ik heb gezegd: nog één keer aanraken en dan is het klaar. Hij kan overal mee wegkomen, maar het is gewoon klaar”, vertelt ze aan Yvonne.

De roddelkoningin vraagt Jaimie of ze zeker weet of ze de video wilt delen, omdat er geen weg terug is zodra het online staat. “Als ik dit nu niet doe, dan kom ik er echt nooit van af. Het ergste is nog het wordt alleen maar erger”, reageert Vaes. “Hij heeft een heel album gemaakt Ibiza stories, maar alles over mijn rug. Ik ben op, ik ben klaar. Normaal had ik dit nooit gedaan. Hij pakt alles van me af. Ik moet het huis nu uit.”

De tekst gaat verder onder de foto.

Screenshot LifeofYvonne Beeld Instagram LifeofYvonne
Screenshot LifeofYvonneBeeld Instagram LifeofYvonne

Verdacht van mishandeling

Eerder meldde het OM dat de rapper wordt verdacht van poging tot zware mishandeling. Shownieuws meldt dat “de rechtbank de verklaring van Jaimie heeft bekeken waarin zij zou hebben verklaard bij de politie dat het niet om zware mishandeling zou gaan”. Momenteel wordt Jorik Scholten alleen nog verdacht van mishandeling.

“Dit is een overweging die het Openbaar Ministerie moet maken,” deelt Kim Beumer, de advocaat van Jaimie. “Jaimie heeft één verklaring afgegeven en aangifte gedaan. Maar als het OM na die aangifte nu besluit dat de aanklacht afgezwakt moet worden, dan is dat aan hen. Wij zijn daar trouwens best verontwaardigd over. De beelden spreken voor zich.”

Bron: ANP

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden