Jamie Vaes Lil' Kleine Beeld Brunopress
Jamie Vaes Lil' KleineBeeld Brunopress

Jaimie Vaes en Lil’ Kleine staan binnenkort voor de rechter om omgangsregeling

Lil Kleine en Jaimie Vaes staan op 17 januari volgend jaar opnieuw tegenover elkaar in de rechtbank in Den Haag. Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, wil dat de rechter een omgangsregeling vaststelt voor Lío, het 3-jarige zoontje van hem en Jaimie.

Dat bevestigt zowel de advocaat van Lil Kleine als de advocaat van Jaimie na berichtgeving van Yvonne Coldeweijer.

Achter gesloten deuren

De zaak is achter gesloten deuren omdat het een familiezaak is waar een jong kind bij is betrokken. Kim Beumer, de advocaat van Jaimie, bevestigt dat de rechtbank door Lil Kleine specifiek is gevraagd om contact tussen hem en Lío mogelijk te maken. Eerder vroeg de artiest Jaimie al om goedkeuring van ouderlijk gezag, maar daar draait het op 17 januari niet om bij de rechtbank.

Volgens de advocaat van de rapper, Patrice Katz, heeft Jorik zijn zoon na de geboorte wel erkend, maar is het ouderlijk gezag nooit goedgekeurd door Jaimie. Advocaat Beumer zegt dat de zaken “iets genuanceerder liggen”.

Geen contact

Beumer voegt daaraan toe dat Jaimie nooit gezegd zou hebben dat Jorik zijn kind niet mag zien. “Er is alleen ontzettend veel gebeurd tussen hen, zoals de mishandeling waar veel mensen veel van mee hebben gekregen.” Jaimie zou om die reden eerst het onderlinge contact en vertrouwen willen herstellen. Lil’ Kleine zou daarop gezegd hebben niets met haar te maken willen hebben. Daarna zou Jaimie besloten hebben dat het beter is als de vader nog even geen contact heeft met hun zoontje.

Mocht Lil Kleine mee willen beslissen over zaken als waar Lío naar school gaat en of hij verhuist, dan heeft hij ouderlijk gezag nodig.

Boegbeeld voor jongeren

Lil Kleine heeft vanwege een incident met Jaimie al maanden zijn carrière in Nederland zo goed als stil moeten leggen. Ondanks alles wat er tussen de twee exen speelt, gunt Jaimie de rapper een succesvol vervolg. “Die carrière gaat hij echt wel weer oppakken en dat mag ook. Iedereen verdient een tweede, derde of vierde kans,” vertelde Jaimie tijdens een interview in de LINDA.

Maar, dat neemt niet weg van het feit dat de ex-vriendin vindt dat de rapper nog veel moet leren en moet groeien voordat hij deze kansen verdient. Jaimie zegt dat hij niets is veranderd sinds het incident en hij zijn oude patronen nog niet heeft losgelaten. Wel zegt ze dat het slimmer voor zijn carrière zou zijn als hij zijn excuses aanbiedt.

“Dan zeg je tegen iedereen dat je spijt hebt, zelfs als je het niet meent. Daardoor gaan er weer deuren open, kan hij sneller optreden, verder met zijn carrière. Maar dat kan hij niet, er zit te veel ego en woede in hem.”

Lotte van Eijk wil ‘heroin chic’ trend keihard skippen

‘Wij weten toch dat zelfliefde helemaal the way to go is?’

Verdacht van zware mishandeling

Het Openbaar Ministerie (OM) doet momenteel nog onderzoek naar Lil’ Kleine. Het onderzoek werd half februari gestart. Het OM liet toen weten de rapper te verdenken van een poging tot zware mishandeling van Jaimie.

Hij werd half februari aangehouden nadat beelden naar buiten waren gekomen waarop te zien was dat hij Jaimie met haar hoofd tussen een autodeur klemde. De rapper bracht als gevolg daarvan drie nachten door op het politiebureau in Amsterdam. Vlak na het incident gingen de twee uit elkaar. Zij liet in april in een interview op televisie weten dat zij aangifte tegen haar ex had gedaan.

Bron ANP, LINDA

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden