2021, November 20. RAI, Amsterdam, the Netherlands. Masters Expo. Fotograaf: BrunoPress/David Heukers Beeld BrunoPress/David Heukers
2021, November 20. RAI, Amsterdam, the Netherlands. Masters Expo. Fotograaf: BrunoPress/David HeukersBeeld BrunoPress/David Heukers

Jaimie Vaes doet exclusief haar verhaal: 'Zonder advocaat had Jorik Lío en mij op straat gezet'

Jaimie Vaes deed donderdagavond exclusief haar verhaal over de mishandeling door haar ex-vriend Lil Kleine. Ze was te gast bij talkshow Khalid & Sophie, samen met haar advocaat Kim Beumer. Ook lichtte ze toe hoe het is om in een giftige relatie te zitten.

Het gaat goed

"Het gaat goed, de ene dag beter dan de ander. Maar dat houd je denk ik nog wel een tijdje zo. Het gaat in ieder geval stukken beter", begint Jaimie. "Ik heb goede hulp aan Kim, ik heb lieve vrienden en familie om me heen. Maar het is wel een rotperiode en het is niet makkelijk."

Ze benoemt dat de relatie leuk begon en dat het eerste jaar alles leuk was. Of zoals ze zelf zegt: 'Rozengeur en maneschijn.' Ze vertelt: "Jorik is niet altijd 'niet leuk'. Je hebt een relatie, houdt van iemand en je bent verliefd. Die dynamiek gaat op een gegeven moment verschuiven. Van een voetstuk ga je naar de grond en dat meerdere malen per week. Dat bouwt zich langzaam op."

Uit de hand gelopen discussie

Jaimie geeft aan dat op het moment dat het slechter ging tussen Jorik en haar ze er al diep inzat. "Je houdt van iemand en dan ga je niet zomaar weg. Hoe gek het ook klinkt, je kan iemand missen waarvan je weet dat ie eigenlijk niet goed voor je is. Je hebt een gezin en eigenlijk met volle overtuiging ga je zo'n relatie in. Daar ligt je hart en je ziel, bij zo'n persoon."

Presentator Khalid vraagt of ze zich kan herinneren wanneer de eerste keer was dat het minder ging. Jaimie vertelt dat ze denkt dat het een uit de hand gelopen discussie was. "Ze zeggen vaak: het begint met een eerste klap en dan excuses. Was het zo?", vraagt Khalid. Jaimie geeft aan dat het niet altijd meteen fysiek begint. "Ik denk dat het mentaal ook gewoon heel zwaar is om in een giftige relatie te zitten. Fysiek geweld dat gaat wel weg, maar woorden en gedrag dat blijft vaak wel hangen."

Jaimie legt uit dat het bijna niet te bevatten is dat iemand waar je zoveel van houdt je zoveel pijn kan doen. "Nogmaals, die dynamiek is heel gek. Heel moeilijk te beseffen."

Uitgelekte beelden

Jaimie vertelt over de uitgelekte beelden waarop te zien was hoe Jorik haar mishandelde. "Er ontstond frictie, een woordenwisseling en dan ontstaat dat wat er op de beelden te zien is." Omwille van de lopende zaak kan ze niet vertellen hoe de beelden bij juicekanaal Life of Yvonne terecht zijn gekomen.

Enerzijds is ze blij dat de beelden zijn uitgelekt. Daardoor is ze nu uit haar onveilige situatie gekomen. "Er is geen weg terug. En dat had ik wel even nodig. Want ik ging altijd weer terug." Ze bevestigt dat ze nu voor zichzelf uitsluit dat ze nog teruggaat naar haar ex-vriend Jorik.

Mishandeling Ibiza

Over de mishandeling op Ibiza kan Jaimie ook niet teveel vertellen, geeft ze aan. Wel vertelt ze dat ze zelf naar de politie is gestapt op het Spaanse eiland en een verklaring heeft afgegeven. Die verklaring is later door haar ingetrokken en ze heeft verder nooit aangifte gedaan. "Zoals ik zei: mijn partner wilde ik alsnog beschermen. Ik wilde helemaal niet dat het zou escaleren tot één groot fiasco. Voor hem niet. En ik denk de begeleiding die ik nu heb, bijvoorbeeld door Kim, die had ik toen niet. Ik werd toen niet goed begeleid."

In de talkshow wordt de video getoond die Jaimie en Lil Kleine destijds hebben gemaakt na de situatie in Ibiza. "Ik vind het wel moeilijk om te zien eigenlijk, merk ik nu aan mezelf." Jaimie vertelt dat ze toentertijd hetzelfde management had als Jorik. Ze stond niet achter de video, legt ze uit. "Ik kan dit eigenlijk niet naar mezelf en mijn familie en vrienden toe maken, maar toch gedaan. Omdat ik voor mijn gevoel toch een bepaalde richting op werd gewezen."

Jaimie legt uit dat er een tekst werd gemaakt door haar management die ze in haar eigen woorden kon vertellen. "Als ik nu terugkijk: niet verstandig. Dan had dit allemaal bespaard kunnen blijven." Later heeft ze dit management verlaten.

Familie en vrienden

Khalid vraagt wat Jaimies familie en vrienden zeiden toen het filmpje online kwam na het Ibiza-incident. "Die namen mij - ik weet niet of ze me überhaupt nog serieus namen - maar dat kwam natuurlijk niet heel serieus over", vertelt Jaimie. "Hoeveel advies en hoe ver moeten zij gaan, om mij bij te staan, als ik toch telkens weer mijn eigen grens verleg? En weer verder van mezelf verwijder. En het weer maar accepteer. Op een gegeven moment neem je jezelf denk ik ook niet meer helemaal serieus."

Khalid begint over de lopende rechtszaak en noemt Jaimie daarbij het slachtoffer. Ze geeft aan dat ze dat een moeilijk woord vind. “Omdat ik mezelf niet zo zie, denk ik. Ik weet echt wel dat ik door een hele rotte tijd ga en dat het zeker niet makkelijk is geweest. Maar ik zie mezelf niet als slachtoffer en ik vind het label ook zwaar, denk ik.”

Excuses Jorik

Onlangs plaatste Jorik een filmpje op zijn Instagram waarin hij zijn excuses aanbood. Ook dit filmpje wordt bekeken in de talkshow. “Toen ik het zag, werd ik eerst heel kwaad”, legt Jaimie uit. “Ik denk nog steeds dat ik teleurgesteld ben hoe hij dit aanpakt. Want mijn werkelijkheid is heel anders dan hoe hij zich nu voordoet.”

Jorik heeft een andere benadering naar Jaimie en indirect naar Lío, legt Jaimie uit. “Ik hoop wel dat dit uiteindelijk een keer echt gaat gebeuren. Dat hij dit inzicht krijgt en verandert.” Khalid vraagt of ze dat nu gelooft. “Nee, ik geloof het niet, omdat ik het echt niet zie. Sterker nog, ik zie een hele andere houding van hem hoe hij zich uit en hoe hij beweegt richting ons.”

Volgens Jaimie heeft hij nog steeds een nare houding richting haar. “Het is dat ik mijn kind bij me heb, anders had ik vorige maand met m’n kind in een doos gestaan op de gracht.” Op de vraag of hij Jaimie uit het huis wilde zetten, antwoordt ze: “Absoluut.”

Lees ook Een tijdlijn van alle gebeurtenissen rondom Lil Kleine en Jaimie Vaes

Berichtgeving van de media

"Ik vind het nog steeds heel spijtig dat er bepaalde mensen en mediaplatformen naar mijn mening een partij kiezen. Bijvoorbeeld een Shownieuws die informatie van zijn kant krijgen en ook iets willen rechttrekken. Ik weet niet of dat is omdat ze ergens in verweven zijn of omdat het gewoon vriendjespolitiek is. Maar het is allemaal al zo zwaar genoeg." Jaimie legt uit dat het zwaar is om al die foute berichtgeving te zien als je na zo'n heftige gebeurtenis alleen thuis op de bank zit.

Toekomst Jaimie

Khalid informeert hoe Jaimie de toekomst ziet. "Het gaat, zoals ik al zei, elke dag beter. Kim geeft alleen maar goede adviezen en ik heb superlieve vrienden om me heen, lieve familie. Met mijn zoontje gaat het heel goed. Een aantal leuke plannen staan in het verschiet. Ik ga voorlopig even terug naar Spanje verhuizen. Daar voel ik me heel goed, mijn zoontje voelt zich daar ook heel fijn. En dan is het gewoon een weg van herstel; het rouwproces kan ik hopelijk achter me laten. En dan ga ik hopelijk verder", besluit Jaimie.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Khalid & Sophie | Beeld: BrunoPress

Fleur HartmanBrunoPress/David Heukers

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden