Isa Hoes Beeld Brunopress
Isa HoesBeeld Brunopress

Isa Hoes had borstkanker: ‘Het was een wervelwind van angst en frustratie’

Oud GTST-actrice Isa Hoes (55) droeg voor een lange periode een groot en zwaar geheim met zich mee. In 2021 stond haar wereld op z’n kop, zonder dat iemand daar wat van af wist. De actrice had borstkanker.

In haar nieuwe boek Over leven is ze openhartig over haar diagnose en deelt ze hoe moeilijk het was om eraan te denken dat haar kinderen wellicht zouden moeten opgroeien zonder ouders.

Een knobbeltje

Het begon in 2021 bij de ontdekking van een knobbeltje in haar borst. Gelijk werd Isa overstroomd met paniekerige gevoelens en raakte ze verstrikt in een wervelwind va ‘angst, frustratie, maar ook hoop’. Wat volgde, waren eindeloze bezoeken aan het Antoni van Leeuwenhoek-ziekenhuis waar ze bestralingen, scans, operaties en nog vele andere trajecten moest doorstaan.

De André Hazes en Monique Westenberg tijdlijn:

Hoe vaak heeft ze hem al vergeven?

Grootste angst Isa Hoes

Isa was bang dat haar grootste angst straks realiteit werd. Ze vreesde dat haar kinderen opnieuw een ouder zouden verliezen en zonder ouders door het leven zouden moeten gaan. Gelukkig kwam het niet tot dat punt. De tumor werd succesvol verwijderd, maar toch voelt Isa alsof haar lichaam haar in de steek had gelaten. Ze spreekt over het ‘falen van haar lichaam, en behoorlijk ook’.

In haar boek schrijft Isa over deze moeilijke periode in haar leven en blikt ze terug op mooie maar ook verdrietige herinneringen in haar jeugd. Isa’s boek Over leven komt op 13 juni 2023 uit. Ga jij het lezen?

Bron: RTL Boulevard

Gigi MarthaBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden