2010-08-26 12:25:48 HILVERSUM - Portret van pianiste Iris Hond. ANP KIPPA RICK NEDERSTIGT Beeld ANP Kippa
2010-08-26 12:25:48 HILVERSUM - Portret van pianiste Iris Hond. ANP KIPPA RICK NEDERSTIGTBeeld ANP Kippa

Iris Hond baalt van reacties op affaire met Marco Borsato: 'Heeft me wel beangstigd'

Iris Hond baalt ervan dat er in de afgelopen tijd een beeld van haar is neergezet dat volgens de pianiste zelf, niet klopt. De 35-jarige, die volgende maand met haar nieuwe concertreeks Dichtbij in het Concertgebouw in Amsterdam staat, vertelt dat tijdens een interview in Het Parool.

Verkeerd beeld

"Veel van wat er wordt gezegd en geschreven, vooral op de roddelkanalen, is gewoon niet waar", vertelt ze. "Ik wil worden gezien als muzikant, maar vooral niet in een hokje. Hopelijk zien en horen ze ook dat ik een gepassioneerd musicus ben. Ik zou het fijn vinden als er een realistischer beeld was", zegt Hond in de krant."Er is een beeld van mij gevormd dat niet verder af kan staan van wie ik ben."

Haar deelname aan het televisieprogramma Iris en de twaalf dates heeft volgens haar ook niet geholpen. "Ik heb onderschat dat er zo’n eenzijdig beeld van me naar voren zou komen. Destijds leek het me mooi, omdat ik alles waar ik als persoon van kan groeien, graag doe. Maar ik zou nu een andere keuze maken."

Lees ook Iris Hond (33): 'Op m'n 11e schreef ik mijn eerste muziekstuk voor mijn overleden vriendinnetje'

Affaire Iris Hond en Marco Borsato

In het verleden is Hond ook een keer in een programma van Ali B te gast geweest en twee jaar geleden kwam naar buiten dat ze een relatie zou hebben gehad met Marco Borsato. Dingen waar ze niet te veel meer op wil ingaan, zegt ze. "Wat ik heb ervaren is dat er veel wordt gezegd en ingevuld en geschreven, waar helemaal niets van waar is. Ik zie het niet als iets vrouwonvriendelijks, maar het heeft me wel beangstigd. Het is alsof je naar een gekke film aan het kijken bent. Daarom ben ik me het afgelopen jaar nog meer gaan concentreren op wie ik ben."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: ANP, Instagram

Anne-Fleur ReitsmaANP Kippa

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden