Mia Nicolai Dion Cooper Beeld Avro Tros
Mia Nicolai Dion CooperBeeld Avro Tros

Imagodeskundigen voorspellen: is de act van Mia en Dion nog te redden?

Alleen als het Mia Nicolai en Dion Cooper lukt om in Liverpool een feilloos optreden neer te zetten, kan het publiek de commotie rondom het duo vergeten. Imagodeskundigen zijn het erover eens dat dat de enige manier is waarop het Nederlandse songfestivalduo zijn aanzien nog kan redden.

It’s not all fun and games...

No go

“Het is niet handig om vals te zingen als je het songfestival gaat doen. Gekke acts zijn tot daaraan toe, maar vals zingen op het songfestival is een no-goarea. Fans zien het met lede ogen aan”, zei imagodeskundige Zabeth van Veen tegen het ANP. Dat alles op sociale media terug te vinden is, helpt volgens Van Veen ook niet mee. “De hele wereld weet nu dat zij twee keer vals gezongen hebben. Een songfestivalliefhebber gaat niet meer op ze stemmen.”

Doe eens gek

Reputatie-expert Marieke Jansz denk dat het tij rond het duo alleen nog kan keren als Nicolai en Cooper het op 9 mei heel goed doen. “Als het ze straks tijdens die eerste halve finale wel goed lukt, dan is het een prachtig verhaal. Als je je als underdog terugvecht naar erkenning en applaus, dan maakt hen dat onvergetelijk”, zegt Jansz. “Laten zien dat je je terug kunt vechten en tegenslag kunt overwinnen. Dat vinden we als publiek prachtig.”

Focussen op successen

Mia Nicolai en Dion Cooper bereiden zich momenteel met onder meer een zangcoach voor op hun optreden op het Eurovisie Songfestival in Liverpool. Een woordvoerder van AVROTROS laat dinsdag weten dat het duo zich daarbij van alle ophef probeert af te sluiten en te focussen op wat komen gaat.

Dit is een slimme zet, menen de imagodeskundigen. “Alles wat ze daarover zeggen is afleiding en kan ze onzeker maken”, zegt Jansz. Volgens Van Veen moet het duo nu focussen op de successen. “Het team moet proberen om de lol terug te brengen, zodat ze er weer een beetje zin in krijgen. Als ze nu twintig keer gaan oefenen en daarvan gaat het negentien keer goed, en ze lezen geen negatieve commentaren, dan is dat goed voor het vertrouwen.”

Onderdeel van levensverhaal

Over het vervolg van hun muzikale loopbaan ná het Eurovisie Songfestival, moeten de artiesten zich op dit moment niet druk maken. “Stel dat ze op het ESF niet goed zingen en dit vak daarna gedag zeggen, dan zal dit aan ze blijven kleven”, zegt Jansz. “Maar als ze wel blijven zingen en er komt genoeg bewijs dat ze het wél kunnen dan zal de kritiek verstommen en wordt het onderdeel van hun levensverhaal.” Van Veen denkt dat ze het beste met de billen bloot kunnen gaan. “Geef toe van: we hebben onszelf overschat, mea culpa. Publiek kan heel wat vergeven als mensen zich kwetsbaar opstellen.”

Bron: ANP

Merel DuitAvro Tros

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden