Valerio Zeno Beeld Brunopress
Valerio ZenoBeeld Brunopress

Hoe is het nu met onze favoriete presentator van vroegâh: Valerio Zeno?

We kennen hem allemaal nog wel van vroegâh: presentator Valerio Zeno (38). Hoe is het nu met hem en waarom zien we hem niet meer op tv voorbijkomen?

We zochten het voor je uit.

Valerio op BNN

Fans van het eerste uur kennen Valerio nog van TMF, waar hij doorbrak met Wakker worden met Valerio. Heel Nederland sloot hem in de armen toen hij overstapte naar BNN, in 2008. Hij was te zien in allerlei tv-programma’s, regelmatig met collega Dennis Storm. Ken jij Try Before You Die, Dennis vs. Valerio en Proefkonijnen nog? Valerio presenteerde ook Je zal het maar hebben, nu gepresenteerd door Jurre Geluk, en Over Mijn Lijk, wat nu gepresenteerd wordt door Tim Hofman.

Uit elkaar gegroeid

Een glansrijke tv-carrière bij BNN zou je zeggen. Totdat de omroep hem op straat zette, wat nieuws werd in 2018. Hoewel het eerst op een vrijwillig vertrek van Valerio leek, bleek dat later niet waar te zijn. Het was de omroep die niet meer met hem verder wilde. “We zijn met name de laatste twee jaar uit elkaar gegroeid. Dat soort dingen gebeuren”, legde hij uit. “Ik wilde graag nog een seizoen van Over Mijn Lijk maken, desnoods freelance, maar dat mocht niet.”

Podcasts en dj-en

Maar Valerio zit niet stil. Hij presenteerde bijvoorbeeld de podcast Sneakerjagers On Air, waarin hij zijn sneaker-obsessie kwijt kon. Sinds 2007 is Zeno al dj onder de naam ‘Phalerieau’. Dat doet hij nog steeds en met succes. Hij stond op grote festivals zoals Solar en Mysteryland. Met presenteren is hij niet helemaal gestopt. Af en toe doet Valerio een commerciële klus, bijvoorbeeld voor loterij Eurojackpot. Hiervoor maakte hij een online serie.

De tekst gaat verder onder de post.

Geruchten tv-comeback

Zit een tv-comeback er in? Er wordt hier en daar over gefluisterd. JuiceChannel bracht namelijk naar buiten dat Valerio de nieuwe presentator zou zijn van Echte Meisjes in de Jungle. Veronica Superguide vroeg RTL om een reactie. Een woordvoerder liet weten: “What happens in the jungle, stays in the jungle tot het moment dat wij het naar buiten brengen!” Aah, we like!

Bron Story

Fleur HartmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden