Hilarisch! Humberto Tan ervaart voor het eerst menstruatiepijnen Beeld
Hilarisch! Humberto Tan ervaart voor het eerst menstruatiepijnen

Hilarisch! Humberto Tan ervaart voor het eerst menstruatiepijnen

Elke maand hetzelfde liedje: jij ligt met krampen op de bank en je vriend probeert je te troosten met de woorden dat het allemaal niet zo erg is. Een tafereel dat al meerdere keren voor verhitte discussies heeft gezorgd en waarbij je soms hoopt dat je partner het ook eens een keertje zou kunnen ervaren. RTL Late Night-presentator Humberto Tan ging de uitdaging aan en kreeg door middel van een elektro-apparaat het gevoel van de menstruatiepijnen in zijn onderbuik.

"Het is echt kut, fucking hell en het doet pijn", het zijn slechts enkele kreten van wanhoop die de presentator gedurende de vier minuten uitroept. Humberto Tan ervaarde voor de eerste keer hoe het voelt om elke maand menstruatiekampen te hebben. Een elektro-apparaat gaf hem via stickers op zijn buik enkele elektrische schokjes die overeen zouden komen met de pijn die vrouwen ervaren als ze ongesteld zijn. En blijkbaar bleek de pijn toch iets te heftig te zijn voor de presentator.

Vervelende vingers

"Is dit wat je voelt? Het is irritant. Het is alsof iemand met vervelende vingers op je buik tikt", begon de presentator. Toen de intensiteit van de schokjes een beetje werd opgedreven, gooide Humberto zijn hoofd achterover en bleef hij pijnlijke kreten uitbrengen. Hij strandt uiteindelijk op intensiteit 50, wat nog steeds de helft is van wat vrouwen zouden voelen.

Belachelijk

Peter de Vroed, bedenker van de menstruatiechallenge, herinnerde de presentator er nog aan dat er van vrouwen verwacht wordt dat ze met deze pijn hun werk doen of in de klas zitten en opletten. Antropoloog Iris Verstappen haalde dan weer aan dat het eigenlijk jammer is dat mannen eerst de pijn moeten ervaren, voordat ze kunnen geloven hoe serieus het wel niet is. "Eigenlijk is het belachelijk - en ik ben het met haar eens - dat je een man nodig hebt om te laten zien wat een vrouw kan ervaren bij menstruatiepijn, want ze kunnen het namelijk zelf vertellen", zei Humberto. "Maar dit is niet uit te leggen. Geen enkele man kan begrijpen wat ik nu heb gevoeld."

Lees ook:

Laura Massoels

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden