nepo babies Beeld Brunopress, Getty Images
nepo babiesBeeld Brunopress, Getty Images

Het internet gaat los over nepo babies, maar wat zijn dat eigenlijk?

‘Nepo babies’: het onderwerp is momenteel hot item op het internet. Het fenomeen is niet nieuw. Wél is het nieuw dat er nogal wat kritiek over te horen is. Wij leggen je uit wat nepo babies eigenlijk zijn en waar al die kritiek vandaan komt.

Kun jij ook weer meepraten op de socials!

Nepo baby

Een nepo baby is een kind van een beroemdheid die vervolgens zelf óók beroemd wordt. Niks nieuws onder de zon natuurlijk. Denk bijvoorbeeld aan Drew Barrymore; haar familie acteert al sinds 1700. Andere voorbeelden zijn Kate Hudson of de Beckhams. Ook in Nederland kennen we een aantal nepo babies, onder wie Robin Boissevain (zoon van acteur Daniël Boissevain) en Bo Maerten (dochter van acteur Hugo Maerten).

Kritiek op nepo babies

Veel nepo babies hebben momenteel te maken met kritiek. Kinderen van beroemdheden, die nu dus ook beroemd zijn, worden op social media beschuldigd van nepotisme. Dat fenomeen is vergelijkbaar met vriendjespolitiek, maar in dit geval zou je ‘familiepolitiek’ kunnen zeggen. Die kritiek komt vooral van Gen Z’ers (mensen geboren tussen ± 1997 en 2012). Zij voelen zich verraden, omdat hun favoriete celebs schijnbaar geprofiteerd hebben van het systeem. Dat staat natuurlijk haaks op het feit dat je carrière maakbaar is als je er hard voor werkt, waar mensen graag in geloven.

Bron: ELLE

Fleur HartmanBrunopress, Getty Images

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden