Roxeanne en Rachel Hazes Beeld Brunopress
Roxeanne en Rachel HazesBeeld Brunopress

Hazes vs Hazes: Roxeanne en Rachel reageren op uitspraak van de rechter

Vandaag was het zo ver: de uitspraak in de Hazes-rechtszaak. En daar was Roxeanne Hazes enorm blij mee. De rechter heeft namelijk vastgesteld dat Rachel géén erfgenaam is van haar overleden man André Hazes senior. What's next voor de Hazes-clan? En wat zei Rox nog meer?

Wordt de strijdbijl tussen moeder en dochter eindelijk begraven?

Geworsteld

Roxeanne wil nu opnieuw proberen om in gesprek met haar moeder te gaan voordat ze een eventuele bodemprocedure aanspant, heeft haar woordvoerder bekendgemaakt. Ze heeft “enorm geworsteld” met de vraag of ze een kort geding moest aanspannen, staat in de verklaring. Ze zette uiteindelijk de stap omdat Rachel “stelselmatig weigerde” om de documenten rond de erfenis en haar eigen positie af te geven.

“Roxeanne is verheugd met de uitspraak, omdat haar twee belangrijkste vragen zijn beantwoord: Rachel is geen erfgenaam en de belangrijkste documenten betreffende de erfenis moeten door haar afgegeven worden.”

De rechtbank in Utrecht besloot eerder donderdag dat Rachel zich voorlopig erfgenaam mag blijven noemen hoewel ze dat op basis van het testament van haar overleden man niet is. Tijdens het overlijden van André liep namelijk een echtscheidingsprocedure.

Rachel Hazes over uitlekken testament

‘Ik zou een ‘oplichter’ zijn of een slechte moeder’

Bodemprocedure

Of Rachel zich daarom ook erfgenaam mag noemen, hangt volgens de rechtbank af van de context en kan niet beoordeeld worden in een kort geding. Roxeanne moet daarvoor een bodemprocedure starten.

Voordat de zangeres dat doet, wil ze de kwestie eerst bespreken met haar moeder. “Deze veroordeling is voor Roxeanne de eerste stap om daadwerkelijk te bewerkstelligen dat de laatste wil van haar vader alsnog naar behoren afgewikkeld wordt”, zegt haar woordvoerder. “Rachel zal opnieuw uitgenodigd worden om zo snel mogelijk in overleg te gaan. Indien Rachel wederom weigert zakelijk deze kwestie te bespreken, is Roxeanne genoodzaakt om in een bodemprocedure de puntjes op de i te zetten.”

Rachels reactie

Ook Rachel reageerde op de uitspraak van de rechter. Voor haar maakt het volgens haar advocaten niet uit of zij zich wel of niet erfgenaam mag noemen. “Zolang men maar niet twijfelt aan de liefde die tussen haar en haar overleden man bestond ten tijde van zijn overlijden”, staat in een verklaring.

“Mevrouw Hazes blijft herhalen dat zij nooit iets te verbergen heeft gehad richting haar kinderen. Zij zal daarom deze stukken zo spoedig mogelijk verstrekken en spreekt de hoop uit dat hier discreet mee wordt omgegaan”, aldus Rachels advocaten, Royce de Vries en Annemiek van Spanje. “Zoals eerder gezegd, kent deze zaak geen winnaars. We hopen voor alle partijen dat de verstrekking van deze stukken voor de gewenste duidelijkheid zorgt en dat moeder en dochter de juridische strijdbijl hiermee kunnen begraven.”

Bron: ANP

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden