Harry & Meghan Netflix documentaire Beeld Netflix (screenshot)
Harry & Meghan Netflix documentaireBeeld Netflix (screenshot)

Harry en Meghan, ondanks kritiek in Netflix-docu, uitgenodigd voor kroning van Charles

Harry en Meghan worden ondanks hun kritiek op het Britse koningshuis wel uitgenodigd voor de kroning van koning Charles. Dat meldt de Britse krant The Telegraph.

In de laatste drie delen van de docureeks Harry & Meghan vertellen de twee over hoe zij hun koninklijke titels neerlegden en welke problemen daarmee gepaard gingen.

Neerleggen koninklijke titel

Harry beweert dat zijn oudere broer William tegen hem schreeuwde tijdens een bijeenkomst over het neerleggen van zijn titel. Dat noemt de jongste van de twee broers “angstaanjagend”. Volgens Harry zou het communicatieteam van William bewust verhalen over Harry en Meghan gelekt hebben. Dat noemt hij “hartverscheurend” omdat hij en zijn broer zouden hebben beloofd dat nooit te doen bij elkaar. Buckingham Palace heeft niet gereageerd op de aantijgingen uit de Netflix-docu.

Kroning Charles

Koning Charles wordt op 6 mei gekroond. Ook koningin-gemalin Camilla wordt dan gekroond in Westminster Abbey, waar ook de uitvaartdienst van koningin Elizabeth plaatsvond. De aartsbisschop van Canterbury leidt de kroning. Tijdens de dienst wordt vooruitgeblikt op de rol van Charles als vorst.

Bron ANP

Fleur HartmanNetflix (screenshot)

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden