Hanna Verboom Beeld BrunoPress
Hanna VerboomBeeld BrunoPress

Hanna Verboom vraagt op déze bijzondere manier aandacht voor mentale gezondheid

Er komt een nieuw soort festival aan. Eentje die zich vooral richt op mentale gezondheid. Actrice Hanna Verboom is het brein achter dit evenement en nodigt mensen uit om naar Hilversum te komen. Ook een aantal BN’ers zijn van de partij!

Op 17 juni vindt de eerste editie van het festival ‘Uit de schaduw’ plaats. Onder anderen rapper Typhoon, dichter Jesse Laport en hoogleraar psychiatrie Jim van Os zijn erbij om “verhalen, workshops, muziek en ruimte om ervaringen uit te wisselen”.

Festival voor mentale gezondheid

De eerste editie van het festival zal plaatsvinden op De Hoorneboeg bij Hilversum en moet volgens Hanna “ruimte creëren voor elk persoon die erbij is om zijn of haar verhaal ook te gaan omarmen”. “Ik weet uit eigen ervaring dat als je iets hebt meegemaakt op het gebied van de psyche, juist het vertrouwen in jezelf zo’n enorme klap heeft gehad”, zegt ze in een persbericht.

Hanna Verboom over mentale gezondheid

Eerder dit jaar lanceerde Hanna al een documentaire over mentale gezondheid, getiteld Samen uit de schaduw. In de film verkent ze onder meer met haar broertje Juda het taboe op dit onderwerp. In 2021 maakte ze ook al een documentaire, waarin zij vertelde over de psychoses die zij meemaakte op jongere leeftijd.

Ben jij op 17 juni van de partij?

Bron: ANP

Gigi MarthaBrunoPress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden