Gordon en Anouk openhartig over hun drank- en drugsverleden: 'Ik lag drie keer met een overdosis in het ziekenhuis' Beeld still
Gordon en Anouk openhartig over hun drank- en drugsverleden: 'Ik lag drie keer met een overdosis in het ziekenhuis'Beeld still

Gordon en Anouk openhartig over hun drank- en drugsverleden: 'Ik lag drie keer met een overdosis in het ziekenhuis'

Gordon en Anouk waren te gast bij de boerderij van Raven van Dorst. In de nieuwste aflevering van Boerderij van Dorst ontving Raven de twee muzikanten met open armen. Er werd veel gelachen, maar Gordon en Anouk bespraken ook serieuze onderwerpen. Zo kampten ze allebei met een drank- en drugsverslaving.

Overdosis Anouk

Anouk deed bij Boerderij van Dorst een boekje open over haar verleden vol drank en drugs. De zangeres vertelde dat ze maar liefst drie keer in het ziekenhuis heeft gelegen vanwege een drugsoverdosis. De laatste keer was rond de scheiding met haar tweede man in 2008.

“Ik ben wel drie keer wakker geworden van de drugs. De laatste keer lag ik tussen allemaal 80-jarigen op de hartafdeling. Dat was wel een dieptepunt. Dat ik zo’n bed bezet hield vond ik eigenlijk heel triest."

Ook door de drank is Anouk een keer in het ziekenhuis beland. "Ik voelde me zo’n loser, helemaal met die kinderen. Als mensen daarvan hadden geweten… Ik had gewoon de kinderen kwijt kunnen raken. Dat was ook wel de laatste keer."

“Ik had ze niet allemaal op een rijtje. Ik heb wel een tijdje nodig gehad om dat allemaal te verwerken. Dat heeft me wel een paar jaar gekost.” Vanwege haar kinderen besloot Anouk om haar leven te beteren. Zonder hen was het niet gelukt. "Je hebt een bepaalde leeftijd bereikt en je hebt kinderen, dus dan is het gewoon: grow the fuck up."

Lees ook Gordon is begonnen met een carnivoordieet: ‘Het is wel even een dingetje, want ik ben dol op vegetarisch’

Gordon heeft soms een terugval

Gordon staat bekend om zijn drank- en drugsverleden. In 2019 besloot hij daarom naar een kliniek in Zuid-Afrika te gaan om af te kicken. Hij is nu al een tijdje clean, maar hij heeft toch best vaak een terugval. "Die terugvallen zullen blijven komen in mijn leven. Ik heb af en toe een soort van uitlaatklep nodig", vertelt de zanger.

Gordon vindt het zelf niet zo erg dat hij zich soms vergrijpt aan drank en drugs. "Een jaar heeft 365 dagen en als het dan dertig keer misgaat per jaar - zo reken ik dan - dan heb je nog steeds 335 dagen je best gedaan. Dat is mijn houvast."

Gelukkig komt Gordon minder in de verleiding in Dubai, waar hij nu al een aantal maanden woont. In Nederland is het namelijk een stuk lastiger, omdat drugs makkelijk te verkrijgen zijn. "Je hebt Thuisbezorgd en 'snuifbezorgd' en 'snuifbezorgd' is sneller", grapt hij.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: LINDA, Story | Beeld: still NPO

Merel Duitstill

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden