Glennis Grace doet haar verhaal bij Jinek: 'Een nachtmerrie, als ik erop terugkijk' Beeld Brunopress
Glennis Grace doet haar verhaal bij Jinek: 'Een nachtmerrie, als ik erop terugkijk'Beeld Brunopress

Glennis Grace doet haar verhaal bij Jinek: 'Een nachtmerrie, als ik erop terugkijk'

Glennis Grace heeft dinsdagavond bij Jinek voor het eerst haar verhaal gedeeld over het geweldsincident op 12 februari in de Jumbo in Amsterdam. "Een nachtmerrie, als ik erop terugkijk", vertelt de 44-jarige zangeres. Op 26 oktober staat Glennis voor de rechter in Amsterdam. Ze houdt er rekening mee dat zij en haar zoon schuldig worden bevonden.

"Ik hoop dat we eruit komen met z'n allen en ik hoop dat het gewoon goed komt uiteindelijk. Dat ik dit uiteindelijk achter me kan laten en verder kan met leven."

Rond rennen

Naar eigen zeggen kwam de zoon Thony van Glenda Batta, zoals Glennis Grace echt heet, met een bebloed gezicht thuis van het boodschappen doen. Hij zou een elektrische sigaret gerookt hebben in de winkel, waarop hij de zaak werd uitgeduwd. Hij zou daarop met zijn gezicht tegen een rek gevallen zijn, vertelt Glennis bij Jinek.

Ze ging naar de supermarkt toe om verhaal te halen, maar voelde zich niet serieus genomen en gaf daarop een personeelslid "een duw in het gezicht". Verder heeft Glennis niet gevochten, maar was er "veel rond aan het rennen achter elkaar". Dat duurde ongeveer vier minuten.

Moeder instinct

De zangeres wordt verdacht van bedreiging, openlijke geweldpleging en mishandeling met voorbedachten rade van het supermarktpersoneel. Glennis vindt zelf dat ze niemand heeft bedreigd. "Ik ben moeder, ik wil mijn kind niet zo zien. Het is onwijs uit de hand gelopen, wat absoluut niet de bedoeling was", vertelt ze.

Glennis zegt dat ze graag contact zou hebben gehad met de betreffende personeelsleden van de supermarkt, maar die hadden daar geen behoefte aan. "Ik zit hier niet mezelf te verdedigen. Ik begrijp heel goed wat mensen gevoeld hebben, het is verschrikkelijk."

De tekst gaat verder onder de video

Zeven mensen

De officier van justitie heeft besloten in totaal zeven personen, onder wie twee minderjarige jongens, te dagvaarden voor het geweld dat is gepleegd. Naast de zangeres gaat het om haar ex-partner, haar zoon Thony, zijn vriend en nog drie mensen. Een van hen is de vader van de vriend van Thony, zo vertelt Glennis bij Jinek. Die had zij echter naar eigen zeggen niet gevraagd om naar de winkel te komen.

Lees ook Glennis Grace wordt naast mishandeling ook verdacht van bedreiging

Sorry

De zangeres heeft in april in een video op Instagram al excuses aangeboden voor het incident, waarvoor ze drie dagen heeft vastgezeten op het politiebureau. Veel opdrachtgevers van Glennis, waaronder The Harbour Club en Beste Zangers Live, stopten de samenwerking na de gebeurtenis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Lisa CostersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden