Glennis Grace bedreigde supermarktpersoneel Beeld Brunopress
Glennis Grace bedreigde supermarktpersoneelBeeld Brunopress

Glennis Grace bedreigde supermarktpersoneel: ‘Ik snijd je keel door’

Glennis Grace verscheen woensdag 26 oktober in Amsterdam voor de rechter wegens haar rol in een geweldsincident in een Amsterdamse Jumbo-supermarkt eerder dit jaar. De zangeres wordt verdacht van openlijke geweldpleging, mishandeling met voorbedachten rade en bedreiging.

Dit artikel wordt live geüpdatet.

Het incident vond plaats op zaterdagavond 12 februari in een filiaal van Jumbo aan de Westerstraat. Diezelfde avond werden de zangeres, haar zoon Thony en haar ex aangehouden. Haar zoon staat donderdag samen met een vriend voor de kinderrechter.

Beelden van de vechtpartij

In de rechtbank werden woensdagochtend de camerabeelden van de vechtpartij in de Jumbo getoond. Je kan zien hoe Glennis, met de andere verdachten zich verzamelen voor de ingang van de supermarkt en later naar binnen gaan. Uiteindelijk vindt de groep wat medewerkers en er lijkt een discussie te ontstaan. Helaas is het beeld zonder geluid, waar de ex-vriend van Glennis, Dion K., een opmerking over maakt: “Ik zou iemand bedreigd hebben, hoe gaat nu dat bewijzen zonder geluid dan?”

Glennis duwt tegen een rij winkelkarren en wijst daarna naar een medewerker in een hokje. Niet veel later deelt ze de eerste klap uit. “Ik vroeg hem waarom hij mijn zoon een duw had gegeven. En het bleef maar stil. Op een gegeven moment werd ik uitgelachen, dat zag ik aan zijn mimiek.” Daarna volgt er een beweging die door de rechter omschreven wordt als een knietje. Of Glennis de medewerker daadwerkelijk een knietje heeft gegeven? “Dat kan ik me niet herinneren”, meent de zangeres. Ook zegt ze dat ze de medewerker geen klap, maar een duw heeft gegeven.

Doodsbedreiging

Volgens de officier van justitie deelden Glennis en de andere verdachten dus klappen uit, achtervolgden ze medewerkers in het Jumbo-filiaal, deelden ze schoppen uit en gaven waarschuwingen dat ‘ze hun handen van 15-jarige jongens moeten afhouden’. Een van de medewerkers had een bloeduitstorting, een gezwollen wang en een schaafwond op de lip. De ander had een bloeduitstorting aan het oog, aan de wang, aan het linkeroor, een hersenschudding en een zwelling op het achterhoofd.

Glennis zou hebben geroepen: “Motherfucker, ik snij je keel door als je het nog een keer doet.” Volgens de medewerkers hebben de andere verdachten ook bedreigende taal gebruikt zoals ’tanden uit de bek slaan’ en ‘ogen uitsteken’.

Gehavend gezicht

De 15-jarige zoon Thony had in de winkel een elektronische sigaret gerookt, was daarop aangesproken en de winkel uitgeduwd. “Ik kom met meer mensen terug, jullie krijgen allemaal twee kogels door je kop”, zou hij hebben geroepen. Volgens Glennis kwam Thony met een bebloed en beschadigd gezicht thuis, dat vertelde ze vorige week aan tafel bij Jinek.

Lees ook: Zit je dan: op déze manier werd de vastgelijmde man bij ‘Jinek’ weggehaald

Excuses

“Ik wil mijn excuses aanbieden en jullie aankijken. Sorry voor hetgeen wat jullie is aangedaan”, zei Glennis omgedraaid naar de slachtoffers, terwijl ze de mannen in hun ogen aankeek in de rechtszaal. “Mijn leven staat op z’n kop, een hele slechte film.” Inmiddels heeft ze al haar werkzaamheden als zangeres moeten neerleggen vanwege de “cancelcultuur” die heerst. Ze heeft dan ook momenteel geen inkomsten, maar dat zorgt nog niet voor financiële problemen. Glennis zegt veel spijt van het ongeval te hebben. “Kon ik het terugdraaien, dan had ik dat gedaan.”

Ladies of Soul

De arrestatie had grote gevolgen voor de carrière van de zangeres. Muziekformatie Ladies of Soul besloot de voor september geplande concerten in de Ziggo Dome te annuleren. Glennis Grace, die in het echt Glenda Batta heet, werd ook geschrapt van de line-up van Beste Zangers Live en The Harbour Club. De zangeres bood in april in een video op Instagram excuses aan voor het incident.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP en AD

RedactieBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden