Geraldine Kemper Beeld Brunopress
Geraldine KemperBeeld Brunopress

Geraldine Kemper slachtoffer van straatintimidatie: ‘Het blijft bizar dat ik soms zo bang ben in mijn eigen stad’

Geraldine Kemper (33) doet op Instagram een boekje open over haar ervaringen met straatintimidatie. Dat gebeurde haar niet één, maar twee keer op dezelfde dag. “Ik was echt bang.”

Straatintimidatie is en blíjft een groot probleem voor veel vrouwen.

Bierblikje en scheldwoorden

Op Instagram vertelt Geraldine over haar meest recente ervaring met straatintimidatie. Iets waar veel mensen, vooral vrouwen, vaak mee te maken krijgen. De presentatrice vertelt dat ze door de stad fietste en uit het niets werd uitgescholden door een vreemde man - die ook nog eens een bierblikje naar haar gooide. Gelukkig schoot een vriendelijke voorbijganger haar te hulp. “Merci voor de man die het voor mij opnam”, schrijft ze.

Maar hier bleef het niet bij. Want diezelfde avond werd ze opnieuw lastiggevallen.

De tekst gaat door onder de screenshot.

Screenshot story Geraldine Beeld Instagram Geraldine Kemper
Screenshot story GeraldineBeeld Instagram Geraldine Kemper

Thalissa (25) verkoopt zelfverdedigingsproducten

‘Ik wil voor vrouwen een ‘veilige vriendin’ zijn’

Bang

Nadat Geraldine terugkwam van een meeting, werd ze ‘s avonds benaderd door een man die haar aansprak. “Ik voelde het al. Soms voel je het. De man komt veel te dicht bij me lopen, blijft hangen, en zegt op zo'n vieze toon: ‘goedenavond hé’. En nee, dit was niet een gezellige avond. Ik was echt bang”, schrijft ze.

Hoewel de man wegging en het goed afliep voor Geraldine, laat ze weten dat ze best geschrokken is van de voorvallen. “Het blijft toch bizar dat ik soms zo bang ben in mijn eigen stad”, schrijft ze.

Straatintimidatie in Nederland

Net als Geraldine, krijgen veel vrouwen in ons land te maken met straatintimidatie. Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bleek dat in 2020 en 2021 twee op de drie jonge vrouwen last hebben van verschillende vormen van straatintimidatie.

Denk aan: nafluiten, naroepen, of bedreigd worden. Soms gaat het veel verder en komt er fysiek en/of seksueel geweld bij kijken. Vorig jaar kwam de gemeente Utrecht daarom met een campagne om straatintimidatie tegen te gaan. Hiermee wilden ze aandacht vragen voor verschillende slachtoffergroepen, waaronder vrouwen en lhtbqia+’ers. It needs to stop.

Bron: Instagram

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden