Geraldine Kemper geeft toe dat 'borstencover' van de LINDA. niet inclusief genoeg is Beeld Brunopress
Geraldine Kemper geeft toe dat 'borstencover' van de LINDA. niet inclusief genoeg isBeeld Brunopress

Geraldine Kemper geeft toe dat 'borstencover' van de LINDA. niet inclusief genoeg is

Geraldine Kemper staat deze maand op de speciale 'borstencover' van de LINDA., samen met acht andere BN'ers. Ze staan allemaal met een ontbloot bovenlijf op de omslag om te pleiten voor de normalisering van vrouwenborsten. Echter stonden er alleen maar dunne vrouwen met kleine borsten op de cover, wat leidde tot veel kritiek. Geraldine reageert op de commotie.

Geraldine op de 'borstencover'

Geraldine Kemper staat samen met onder anderen Fockeline Ouwerkerk, Romy Monteiro, Fajah Lourens en Lauren Verster op de 'borstencover' van LINDA. magazine. De cover kreeg gelijk veel kritiek. De omslag zou namelijk niet inclusief genoeg zijn, omdat er louter dunne vrouwen met kleine borsten te zien zijn.

Ook journalist Tatjana Almuli vindt dat de cover allesbehalve inclusief is. Zij vindt dat vrouwen met geamputeerde borsten, mensen met grote borsten en dikke mensen ook op de cover hadden moeten staan om hun verhaal te vertellen.

Geraldine besloot te reageren op de critici. "Ik kan eigenlijk niet anders zeggen dan dat ze gelijk hebben. [...] Als je aan mij vraagt, vind je dit inclusief genoeg? Dan is het antwoord nee. En ik besef mij dat ik daar eerder over heb mogen nadenken", schrijft de presentatrice in haar Instagram Stories.

Lees ook Zo voorkom je deze zomer zweet onder je borsten

Het kan beter

Ze vervolgt: "Ik ben mij er van bewust dat als je alle vrouwen wil aanspreken, je er ook voor moet zorgen dat alle vrouwen zich in de cover kunnen vinden."

Geraldine wil graag meedenken hoe het in het vervolg beter kan. "Ik weet niet hoe de samenstelling van een cover tot stand komt. [...] maar ik besef mij nu dat ik daar absoluut invloed op kan uitoefenen. Ik ben nou eenmaal bekend. [...] Door dat privilege kan ik wel in gesprek. Wie staan er nog meer op de cover? Is het inclusief genoeg? Representeren we iedereen?"

"Ik heb er naar geluisterd, ik heb er van geleerd en ik zal het in het vervolg beter doen", sluit Geraldine haar verhaal af.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl | Beeld: Brunopress

Merel DuitBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden