Geraldine Kempers schaamte voor beroep Beeld Brunopress
Geraldine Kempers schaamte voor beroepBeeld Brunopress

Geraldine Kemper (32) schaamt zich soms voor haar werk: ‘Is dit hoe ik mensen blij maak?’

Geraldine Kemper (32) spreekt in de podcast Darmstad FM over onder andere de cliché’s waar zij als Amsterdammer voor staat en schaamte die zij soms voelt bij haar beroep.

In de podcast wordt aan Geraldine gevraagd om zichzelf eens voor te stellen, aangezien radiomakers dit vaak al vóór de gasten doen. Ze begint een beetje te lachen en vindt zichzelf een beetje een cliché Amsterdammer. “Dan heb ik net mijn sportlesje gehad en dan ga ik lekker op een terrasje zitten. Ik drink dan geen ‘havercappu’, maar ik bestel wel altijd een koffietje’, legt ze uit.

Cliché

Ook heeft Geraldine recentelijk een camper gekocht en die omgebouwd. ‘En dat vind ik ook best cliché. Ik ben dan over de dertig, wil de wereld in, maar ook niet te veel, want ik wil ook weer eens terug naar mijn mooie huisje. Ik voel me dan echt zo’n Amsterdamse hippie.” Geraldine vindt het allemaal prima. Ze is toch wel trots op die cliché's.

Schaamte voor werk

Geraldine geniet van haar werk, maar voelt soms schaamte. “Ik kan me soms schamen voor wat ik doe voor mijn werk", deelt ze. “Is dit nou hoe ik mensen blij maak?”

Ze vraagt zich soms af of ze hier echt iets mee kan bereiken. Zo vertelt ze dat haar nichtje in het ziekenhuis werkt en die had dan een operatie uitgevoerd waarna ze aan Geraldine vroeg wat zij had gedaan die dag. “En dan vertel ik dat ik een één of andere reis heb gemaakt voor televisie en dat wordt dan als ‘wow wat vet’ gezien.”

“Dan denk ik, nee joh. Jij hebt net gewoon iemand geopereerd, jij hebt iemand beter gemaakt", deelt ze over haar familielid.

Ze geeft aan niet te begrijpen waarom mensen die bekend zijn in de media zoveel status hebben. Wel is ze enorm blij met haar werk, maar ze vraagt zich echt af en toe af wat ze nou eigenlijk aan het doen is.

Op de hoogte blijven van onze artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze dagelijkse nieuwsbrief of wekelijkse nieuwsbrief.

Bron RTL Boulevard , Radioviainternet

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden