Georgina Verbaan Beeld Brunopress
Georgina VerbaanBeeld Brunopress

Georgina Verbaan bekent: ‘Ik ben hele stukken van mijn leven kwijt’

Actrice Georgina Verbaan (43) vertelde vrijdag in het NPO Radio 1-programma Nooit meer slapen dat ze hele hoofdstukken van haar leven kwijt is.

“Ik ben hele stukken van mijn leven kwijt, het is maar goed dat er veel beeldmateriaal van is”, vertelt Georgina.

Heel heftig tijden

“Daar (het beeldmateriaal, red.) kijk ik soms naar en dan denk ik: oké.” De actrice en schrijfster denkt dat deze hiaten samenhangen met het feit dat zij heel jong was toen zij op haar vijftiende doorbrak in Goede Tijden Slechte Tijden. “Het zijn heel heftige tijden geweest: ik woonde als tiener al samen, ik zat in die soap. Ik voelde mij eenzaam en er gebeurde veel.” Zij beschrijft in het gesprek ook hoe zij voor bepaalde scènes ‘primetime als 17-jarig meisje in een bh’tje en onderbroekje bevend op televisie was’. “Dat was achteraf niet oké”, vindt ze.

De culturele duizendpoot, die vanaf volgende week in de bioscoop te zien is in Klem: de film, heeft naar eigen zeggen vaak het gevoel dat zij uit veel afzonderlijke eilandjes bestaat. “Het voelt als pigment in verf”, omschrijft ze tijdens de radio-uitzending. “Van buitenaf lijkt het één kleur. Maar als je er op inzoomt, blijken het allemaal losse stukjes te zijn. Ik mis soms samenhang.”

Georgina Verbaan bij Extinction Rebellion

Daarnaast vertelde ze dat zij zaterdag naar het aangekondigde protest van Extinction Rebellion in Den Haag gaat. De actrice heeft besloten zich aan te sluiten bij de organisatie. “Ik heb alleen nog geen training gehad”, zegt ze. “Ik wil niemand oproepen. Maar je kan er ook heen als supporter en náást de snelweg gaan staan.”

De Klem-actrice verwacht dat de actie van het Openbaar Ministerie, die donderdag zes activisten uit bed trok vanwege de aankondiging van het protest, ervoor zorgt dat er veel meer mensen komen dan verwacht. “Dit is intimidatie, en het is krankzinnig dat het op deze manier is gebeurd”, aldus Georgina.

Bron: ANP

Renée KoopmanBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden