Gemengde gevoelens bij Amber Heard en Johnny Depp na oordeel rechtszaak: 'Mijn hart is gebroken' Beeld Brunopress
Gemengde gevoelens bij Amber Heard en Johnny Depp na oordeel rechtszaak: 'Mijn hart is gebroken'Beeld Brunopress

Gemengde gevoelens bij Amber Heard en Johnny Depp na oordeel rechtszaak: 'Mijn hart is gebroken'

Gisteren was het na een rechtszaak van zes weken eindelijk zo ver. Er werd een oordeel geveld in de smaadzaak van Johnny Depp (58) en Amber Heard (36). De jury besloot dat Amber zich in een artikel uit 2018 in The Washington Post schuldig heeft gemaakt aan smaad. Conclusie: Amber moet haar ex miljoenen euro's betalen. En daar is ze erg teleurgesteld over, vertelt ze in een post op Instagram. In tegenstelling tot haar ex, die naar eigen zeggen 'zijn leven weer terug heeft'.

Diep teleurgesteld

Johnny en Amber delen allebei een Instagram-bericht over de uitkomst van de rechtszaak. "Ik kan niet in woorden uitleggen hoe teleurgesteld ik ben. Mijn hart is gebroken. Een berg aan bewijzen was niet genoeg tegenover de buitengewone invloed die mijn ex-man heeft", vertelt Amber.

Volgens Amber is het een stap terug in de tijd en heeft de uitslag niet alleen invloed op haar, maar op vele andere vrouwen. "Het is een stap terug naar de tijd waarin vrouwen die zich uitspreken publiekelijk belachelijk worden gemaakt. Het haalt ons terug naar het idee dat geweld tegen vrouwen niet serieus genomen hoeft te worden."

Leven terug

Johnny daarentegen reageerde heel anders op de uitslag. Als winnaar van de zaak voelt hij zich 'heel nederig' en heeft hij door de jury 'zijn leven teruggekregen'. "Zes jaar geleden is mijn leven, het leven van mijn kinderen, de levens van mijn naasten en de levens van mensen die me al vele jaren steunen en in me geloven voor altijd veranderd", aldus de acteur.

Hij vervolgt: "Valse, hele serieuze en criminele beschuldigingen werden via de media tegen me geuit en dat zorgde voor een stortvloed aan haatberichten, hoewel er nooit een aanklacht tegen mij werd ingediend. Binnen een nanoseconde was het verhaal al twee keer de wereld rond en had het een seismische impact op mijn leven en carrière."

Volgens Johnny is de rechtszaak geslaagd en hij is dan ook blij dat hij destijds een aanklacht heeft ingediend wegens smaad. "Het doel was om de waarheid aan het licht te brengen, wat de uitkomst ook zou zijn. De waarheid vertellen was iets wat ik mijn kinderen en iedereen die me is blijven steunen, was verschuldigd. Ik voel me rustig nu ik weet dat ik dat eindelijk heb bereikt", aldus Johnny.

Lees ook Amber Heard over eerste klap Johnny Depp: ‘Dacht dat het een grapje was’

Uitslag

Depp is dan wel de winnaar van de zaak, ook Amber kreeg op enkele punten haar gelijk. Al moet de actrice haar ex-man wel meer dan 10 miljoen dollar betalen. Voor Johnny blijven die kosten een stuk lager. Hij is zijn ex slechts 2 miljoen verschuldigd.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: NU.nl, RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Mirte TimmersBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden