DE RIJP, 22-06-2021, De Rijp Setbezoek De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Peter R. de Vries Beeld Brunopress/Patrick van Emst
DE RIJP, 22-06-2021, De Rijp Setbezoek De Grote Sinterklaasfilm: Trammelant in Spanje FOTO: Brunopress/Patrick van Emst Op de foto: Peter R. de VriesBeeld Brunopress/Patrick van Emst

Geliefde Peter R. De Vries in hartverscheurend interview: ‘De pijn is zo groot, zo onbeschrijflijk’

Vandaag wordt er een week na het overlijden van Peter R. de Vries (64) in besloten kring afscheid van hem genomen. Op de dag van de uitvaart is een bijzonder stuk in De Volkskrant verschenen, namelijk een emotioneel en openhartig interview met de vriendin van de misdaadverslaggever. Zij wilde zelf altijd anoniem blijven, maar heeft na zijn overleden - vanwege haar eigen veiligheid - helaas geen keuze meer. De vrouw vertelt over het ondraaglijke verdriet en de liefdesbriefjes van Peter R. die ze nog op verschillende plekken in huis vindt.

Vriendin Peter R. de Vries

De geliefde van Peter - die hij zes jaar geleden leerde kennen - koos bewust voor een leven buiten de schijnwerpers, terwijl hij hun relatie liever "van de daken" wilde schreeuwen. Tegelijkertijd begreep hij ook haar behoefte om geen publiek figuur te worden. "Op een gegeven moment zei hij uit zichzelf: zal ik hier een stukje achter je gaan ­lopen? Of: kijk uit, daar heeft iemand een telefoon in zijn hand, die is me aan het filmen", vertelde ze twee dagen na zijn overlijden aan De Volkskrant.

Anonimiteit

Inmiddels is het geen vrije keuze meer van de vrouw om onder de radar te blijven. "Waarom heb ik zoveel energie verspild, zo mijn best gedaan om ons geheim te houden?", vraagt ze zich af in het interview. "Was ik maar onbevangener geweest. Nu wil ik niet die anonieme partner zijn over wie zoveel wordt gespeculeerd, maar nu moet het van de politie."

Verstopte liefdesbriefjes

Ook vertelt de vriendin van Peter R. de Vries over de vele liefdesbriefjes waarmee hij haar verraste. "Als ik eerder de deur uit moest dan hij, legde hij altijd een brief op mijn hoofdkussen. Op een gegeven moment ging hij ook briefjes in mijn huis verstoppen. Hij scheurde vellen van zijn notitieblok of uit mijn aantekenboekjes, schreef er lieve teksten op en stopte ze op gekke plekken, achter mijn tandenborstel, in de vriezer, in een pan waar nog eten in zat, de vetvlekken zitten er nog op, in mijn schoenen, tussen mijn laptop, op de afzuigkap, in de la tussen mijn kleren. Mijn moeder heeft er een gevonden onder een stapeltje placemats hier op tafel."

Waardevol

In het gesprek met de krant vertelde ze net weer drie briefjes van Peter te hebben gevonden en ze weet dat er nog meer op zullen duiken. "Ik vond er ook een toen ik van het ziekenhuis naar huis reed om schone kleren op te halen. Bij elke vondst stort ik even in. Het is alsof ik nu pas besef hoe waardevol ze zijn. Alsof nu pas tot me doordringt hoe bijzonder dat is."

Lees ook Eerste belangstellenden bij Carré voor afscheid Peter R. de Vries: 'Ik stond er iets na 7.00 uur'

Pijn is onbeschrijflijk

De pijn die de vrouw voelt, is enorm en "overtreft alles" wat ze in haar leven heeft meegemaakt. "Alsof een deel van mij met hem is meegegaan", stelt ze. "Ik dacht dat ik heel sterk was, maar soms denk ik: het is te groot, ik kan dit niet aan. Even, heel even, heb ik gedacht: had ik jou maar nooit ontmoet. Natuurlijk is dat egoïstisch, maar de pijn is zo groot, zo onbeschrijflijk."

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP, NU.nl | Beeld: Brunopress

Carolien TsaoBrunopress/Patrick van Emst

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden