meau Beeld Brunopress
meauBeeld Brunopress

Ga jij naar het Bevrijdingsfestival? Dikke kans dat je een van déze 3 toffe artiesten spot

Op vijftien plekken in ons land wordt vandaag de vrijheid gevierd. De Bevrijdingsfestivals zijn elk jaar weer een hit. Ook dit jaar wist het Nationaal Comité 4 en 5 mei drie geweldige ambassadeurs te vinden. Met hun muzikale zangkunsten weten ze het publiek te raken en te entertainen. Benieuwd wie het zijn?

Celebrate freedom!

Froukje, MEAU en Tabitha als ambassadeurs

Zangeressen Froukje, MEAU en Tabitha treden vandaag op als ambassadeurs van vrijheid op verschillende bevrijdingsfestivals. In totaal zijn er honderden optredens in veertien steden door het land. Op Bevrijdingsdag wordt jaarlijks de bevrijding van de Duitse bezetting in Nederland in 1945 gevierd. Ook staat Nederland stil bij de grote waarde van vrijheid, democratie en mensenrechten.

De tekst gaat door onder de video.

Grote eer

Froukje ziet het als “een grote eer’” om ambassadeur te zijn. “Ik zie mezelf als een geëngageerde artiest”, zegt ze. MEAU wil vooral dat mensen “lol” hebben. “En dat we goed stilstaan bij het feit we daar maar mooi met elkaar staan”, vertelt de zangeres. Tabitha noemt het “waanzinnig” dat ze mag bijdragen aan het vieren van de vrijheid.

De tekst gaat door onder de video.

Locaties

Froukje treedt vrijdag op in de provincies Overijssel, Groningen en in de steden Den Haag en Haarlem. MEAU is te zien in Limburg, Drenthe, Flevoland en Utrecht. Tabitha staat in Overijssel, Friesland en is ook bij de traditiegetrouwe afsluiting van Bevrijdingsdag, buiten op de Amstel in Amsterdam.

Vorig jaar waren er voor het eerst sinds de coronapandemie weer fysieke bevrijdingsfestivals.

Ben jij erbij?

Bron: ANP

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden