Famke Louise over Roddelpraat: ‘Dit heeft mijn kraamtijd verpest’ Beeld Brunopress
Famke Louise over Roddelpraat: ‘Dit heeft mijn kraamtijd verpest’Beeld Brunopress

Famke Louise over Roddelpraat: ‘Dit heeft mijn kraamtijd verpest’

Famke Louise is bij de behandeling van het hoger beroep van haar zaak tegen Roddelpraat geëmotioneerd geraakt. De zangeres betoogde dat de aandacht voor haar in de YouTube-aflevering van Roddelpraat haar kraamtijd heeft verpest.

“Ik was net twee weken eerder bevallen en toen kreeg ik dit allemaal over me heen. Verplaatsen jullie je wel in mij? Dit heeft mij en mijn gezin de mooie momenten gekost en het helemaal kapot gemaakt.” zo spreekt Famke Louise in het gerechtshof van Amsterdam tegen de heren van Roddelpraat. De zangeres krijgt het duidelijk even te moeilijk als ze praat over die tijd.

Liedje gelekt

De zaak draait om een uitzending van Roddelpraat waarin de mannen achter het kanaal, Jan Roos en Dennis Schouten, begin dit jaar een niet-uitgebracht nummer van Famke Louise lieten horen.

Ook suggereerden ze dat de zangeres in het liedje zegt dat ze is misbruikt door haar voormalige manager Ali B. In maart oordeelde de rechter dat Roddelpraat de uitzending offline moest halen en een rectificatie moest plaatsen. Door het delen van het nummer hadden Roos en Schouten zich schuldig gemaakt aan “zowel auteursrechtinbreuk als onrechtmatig handelen”.

‘Achterlijk wijf’

Roos en Schouten gingen in beroep omdat ze een filmpje in handen hadden waarop Famke Louise het nummer zingt voor meerdere mensen op een verjaardagsfeestje, dit zou volgens hen aantonen dat er geen inbreuk is gepleegd op het auteursrecht. Tijdens de zitting van donderdag werd het bewuste filmpje getoond en eiste het duo dat het eerdere vonnis van de rechter wordt vernietigd.

De muzikante wil een bevestiging van de eerdere uitspraak en dat Roos en Schouten stoppen met haar te betitelen als “achterlijk wijf”. Volgens het duo komt de zangeres er echter niet slechter af dan andere BN’ers die ze tijdens hun uitzendingen bespreken. “Er zijn wel ergere dingen gezegd”, volgens Schouten. Als het aan hen ligt, stoppen ze daar dus niet mee. “Het gevaar bestaat dat als we dat doen, dat iedereen vraagt om dat te doen. Dan kunnen we ons programma wel opdoeken”, aldus Roos.

Lees ook: Glennis Grace bedreigde supermarktpersoneel: ‘Ik snijd je keel door’

Niet voor de aandacht

De rechter stelde beide partijen nog voor om de zaak op een andere manier op te lossen, maar dit bleek na een kort overleg tussen de advocaten onmogelijk.

Schouten zei tijdens het slotwoord dat hij en Roos niet in hoger beroep zouden zijn gegaan als ze het bewuste filmpje niet in handen hadden gehad. “Het belangrijkste voor ons is dat we hier niet voor de aandacht of de leukigheid zitten. Ik vind dat we ons gelijk moeten krijgen.”

Het hof doet op 29 november schriftelijk uitspraak.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: ANP

RedactieBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden