kriss kross amsterdam sander jordy huisman Beeld Brunopress
kriss kross amsterdam sander jordy huismanBeeld Brunopress

Extra fame voor Kriss Kross Amsterdam-leden Sander en Jordy Huisman vanwege déze hitshow

De meeste mensen kennen Kriss Kross Amsterdam ondertussen wel - maar dan vooral als muziek-act. Toch werden de mannen niet vaak herkend of aangesproken op straat. Althans, tot nu. Broers Sander en Jordy Huisman vertellen dat mensen vaker op ze afstappen en “opeens” weten hoe ze heten. How come? Nou, dankzij een welbekend tv-programma.

Smaakt dit naar meer?

Kriss Kross Amsterdam en De Verraders

In een gesprek met ANP vertellen Sander en Jordy over de nasleep van hun deelname aan het RTL 4-programma De Verraders. “Ja, zeker”, zegt Sander gevraagd naar of er zoiets bestaat als een Verraders-effect. “Mensen kennen mijn naam nu. Eerder riepen ze niks of gewoon ‘Hee Kris Kross!’ en nu is het Sander. Of Verrader”, lacht hij.

Broer Jordy beaamt dat. “Ik heb het gevoel dat mensen ons wat beter kennen. Vroeger waren we die jongens van Kris Kross en kenden ze vooral onze muziek, en nu weten ze ook wie wij zijn. Ze hebben zoiets van Sander is een vuile verrader en dat broertje van hem is best een leuke jongen, haha!”

Mart Hoogkamer annuleert optredens

‘Leef niet om te werken’

Leuke reacties

De reacties op hun deelname aan het programma, waarin Sander vanaf het eerste moment een van de Verraders was en hij daar later zijn broertje bij vroeg, zijn overwegend positief geweest, zegt Jordy. “We krijgen echt veel leuke en lieve reacties. Natuurlijk zijn er op Twitter ook wel een paar sukkels die onaardige dingen zeggen, maar dat hoort erbij. We merken op straat dat mensen het vooral heel leuk vonden en daar worden wij dan weer blij van.”

Kris Kross Amsterdam won maandag tijdens de Buma Awards de eerste prijs Nationaal voor het nummer Vluchtstrook. De plaat die ze maakten met Antoon en Sigourney K was in 2022 het meest gedraaide en gestreamde liedje van Nederland.

Bron: ANP

Charisse StoffelsBrunopress

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden