Expeditie Robinson: 'Sterrin is de ster van de aflevering' Beeld RTL
Expeditie Robinson: 'Sterrin is de ster van de aflevering'Beeld RTL

Expeditie Robinson: 'Sterrin is de ster van de aflevering'

Yes! De oud-deelnemers zijn weer aan de beurt. Recap: Stefano is naar huis, Jasmine is nu bij de oud-kandidaten en die gaat - met de weggestemde van déze aflevering - naar afvallerseiland. Sterrin zit ook bij de oud-deelnemers en dat is dé ster van deze aflevering. Flair's Selien neemt je mee.

Expeditie Robinson

Het is de aflevering waarin Sterrin de ecoloog kan uithangen en waarin iedereen ziet, aan die Sterrin heb je meer dan Sieneke. Er wordt gechilld, gegeten en dan krijgen ze een brief. "Dan is het hommeles", zegt JayJay. En dat blijkt: in de brief staat dat er twee gelijkwaardige teams gevormd moeten worden en dat ze opgehaald worden door de boot. En wat denk je? De teams moeten tegen elkaar gaan strijden, dus níet meer individueel. Het wordt de mannen + Sterrin tegen de vrouwen. Ze leggen het parcours af, dan moet er gepuzzeld worden en Sterrin blijkt een fotografisch geheugen te hebben en is binnen NO-TIME klaar! De vijf vrouwen moeten naar de eilandraad en daar hebben ze allemaal een beetje buikpijn van.

Wat Selien dacht:

 1. Wat zit Nicolette er lullig bij als ze de introductie doet van de show.
 2. Iedereen wil Sterrin de ecoloog hebben, toch? Met haar kun je gewoon krabben vangen en alle andere etenswaren zoeken.
 3. JayJay schept een beetje op over de slang die hij gevangen heeft en ze wil graag de dode slangenstaart bekijken.
 4. Sterrin wil op zoek naar schorpioenen en JayJay rent er lekker achteraan: "Sterrin leert me heel veel"
 5. Sterrin is ook benieuwd naar het maaltje: 'Eten jullie altijd zo uitgebreid?' - 'Het is net een hipsterrestaurant' - en dat is ook wel echt zo. Houten bestek, een steen als bord.
 6. Sieneke wordt door Loiza liefkozend: 'Het expeditie-sletje' genoemd, omdat ze ieder kamp al heeft gehad.
 7. Nóg een team binnen het kamp (dus we hebben nu ongeveer 700 kampen en 8 teams) en sjonge jonge, het wordt nu wel heel verwarrend.
 8. Die Sieneke is wel altijd een beetje de zwakste schakel, vind je niet? Vorige keer durfde ze niet te zwemmen, nu stapt ze aan de kant om niet strijdend ten onder te gaan, maar vanaf de zijlijn toe te kijken.
 9. Bootcamp voor gevorderden, deze proef hoor. En wat is die Loiza toch een sportief beest!
 10. Sta je dan als mannen met je handen in je zakken te kijken naar de vrouwen die in 3 minuut 42 dat parcours afleggen.
 11. JayJay is zó lief voor Sterrin, wat een aardige man zeg. "Wat doe je dat goed zeg", "Wat knap", "Lekker bezig meid", "We zijn er bijna".
 12. En dan de tijd van de mannen + Sterrin: 3 minuut 27!
 13. Bij het mannenteam moet Sterrin puzzelen en bij het vrouwenteam moet Do puzzelen. De puzzel wordt gemaakt en Sterrin legt hem in 24 seconden. Ze is zo schattig en blij: "FUCK YEAH", roept ze. "Je kan me als een rollade over dat parcours heen rollen, maar die puzzel leg ik zo neer."
 14. Ik mag toch hopen dat ze Sieneke naar huis sturen (nouja, naar "huis" - want die gaat naar het volgende eiland als waar 'expeditie-sletje', zoals Loiza dat zo mooi verwoordde).
 15. Maar wacht even: dat betekent dat ze naar afvallerseiland gaat! Naar Rob én John! Samen met Jasmine - die verrast is om Sieneke te zien zitten en ineens met een fakkel de hoek om komt zetten. Dat wordt zeker smullen.

En dit dacht Twitter:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: © RTL 4

Selien KosterRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden