Expeditie Robinson napraat #5: 'Ze leven allemaal op 10 macaronietjes met een dot rozemarijn?' Beeld RTL
Expeditie Robinson napraat #5: 'Ze leven allemaal op 10 macaronietjes met een dot rozemarijn?'Beeld RTL

Expeditie Robinson napraat #5: 'Ze leven allemaal op 10 macaronietjes met een dot rozemarijn?'

Woehoe! Daar gaan we weer. Oud-expeditieleden én dus een aantal afvallers van Noord en Zuid. De recap: Stefano zit nu bij de individuele oud deelnemers, John is op afvallerseiland en ook Sieneke zit bij oud deelnemers. Flair's Selien vat het voor je samen.

Sieneke vertelt dat het gek is bij oud-deelnemers te komen en dat ze dit niet had verwacht. Over haar oude team zegt ze: 'Team Positive', knap hoor, als je unaniem bent weggestemd. Op tweedekans eiland hangt de was te wapperen, ligt Loek te zonnen en zijn Saar en Do eten aan het zoeken met een krabvuik. De meiden vissen, lekker bezig! Tot nu toe werd de nieuweling weggestemd, dus Sieneke moet hard strijden om immuniteit te halen tijdens de proef. ‘Shit is aan’, zoals Saar zegt.

Proeftijd

Proeftijd! De ketting wordt teruggeven door JayJay en somehow lijkt Nicolette er blijer mee dan JayJay ooit was. Idee van de proef: ze moeten hangen aan een touw met extra gewicht en als iemand is gevallen, moet dat gewicht naar iemand anders. ‘De hele mikmak moet naar iemand anders’, zegt Saar. Is volgens Loiza niet zo erg: 'Er zitten echt krachtpatsers in het team, veel sterker dan ik.'

Bandana's en gewicht

Daar gaat de proef. Rob hangt meteen niet stabiel, maar dat was zijn taktiek. Slim van Wietze dat ie z'n bandana inzet als bescherming voor zijn elleboog. Wat mij betreft hangt Loek te veel naar beneden, en dat ziet 'ie zelf ook wel in: '100 kilo aan touw, dat is ruk.' En daar gaat 'ie, hij valt in het water. Maar hij blijft positief: ‘4.5 minuut, goeie shizzle’. Sieneke krijgt zijn extra gewicht - toch dat teamgevoel. En there goes Rob, man, man, man. Ook hij geeft het aan de nieuwkomer. ‘Gaan ze allemaal aan mij hun gewicht geven?’, vraagt ze zich af. Spoiler: jazeker, meid.

Koala's en luipaarden

Anouk legt uit hoe ze het doet, ze denkt aan koala’s en luipaarden en denkt dat ze dat ook kan. Loiza verhangt, ze wil niet opgeven. En ook Do heeft het zwaar en is gaan verhangen. 15 minuten hangen ze al aan dat touwtje!!!! En daar gaat Sieneke. ‘Einde oefening’. En Wietze krijgt het gewicht. Do ‘viel’ met een sierlijke koprol en gaf haar gewicht aan Wietze - dus die viel, na wat gekrachtpats en gekreun, ook. Al het gewicht op JayJay - en die valt, bijna op Wietze zijn hoofd. En, zoals Loiza zegt, ‘3x raden wie de pisang is’, ja. Jij dus. ‘Oerkracht - mentaal’, zegt Loiza. Saar hangt nog steeds rustig op de kop en ze hangen al een halfuur!!!!!.

'Zen met 8 kilo om de middel'

En daar gaat Loiza. Anouk of Saar? That’s the question. En het gewicht gaat naarrrrrr: Anouk. Daar baalde ze van. Maar het is een taaie: ze denkt nog steeds aan de koala’s. Acht kilootjes om haar middel. Ik heb nog nooit iemand zo zen gezien met 8 kilo om dr middel - Saar en Anouk gaan ook even chitchatten samen: ‘Lekker bezig mop, hoe zwaar heb je het, ben trots op je!'. Hoe dan?! Rob heeft nog nooit zoiets gezien, zegt 'ie, maar Saar zit in het verval, zegt zij. Ze hangen een uur! Er wordt heen en weer geschut met ledematen (bij mij slaapt m'n voet al als ze te lang op tafel heb liggen). En daar gaat Anouk: Saartje wint! Maar zwemmen ze nou ook nog met dat gewicht?! Anouk noemt het 'mooi om mee te maken'. Grappig, hoe het woord mooi multi interpretabel is. Uiteindelijk hingen ze 1 uur 23 minuten - nou dan heb je een mentale kracht hoor.

10 macaronietjes met rozemarijn

Uiteindelijk vuurtje maken en dan krijgen ze allemaal - hou je vast - 10 macaronietjes met gevonden rozemarijn. Do eet wel alsof ze een 8-gangen bij een Michelin doet, maar dat is blijkbaar wat honger met je doet. Ze hadden toch nog wel honger, dus Do en Saar gaan zoek naar eten én ze smeden een bontje. "Zwakke spelers niet naar huis, want dan snijd je jezelf in de vingers", besluiten de dames. Do gaat ook even met Loiza praten over hetzelfde. Ze willen Sien laten blijven! Want bondje met vrouwen = meerderheid. Beauty en brains.

Krabbenfuik werkt niet

Rob is even vissen en nu wordt er zonder Rob gepraat over Rob naar huis sturen - dat noemen we roddelen. De mannen vinden het niet eerlijk om te regel te breken, dus ze laten het even weken. Overigens heeft de krabbenfuik ook geweekt, maar niets gevangen.

Hij voelde het aan z'n water

Volgende ochtend: zonnetje, vlakke zee en Jay die een knoop in z'n maag heeft over Rob. Dus dat gaat hij het met hem bespreken. Rob staat bij het water, maar hij voelde het ook aan z'n water dat er mensen op hem gaan stemmen. Do en Saar hebben een visje gevangen en gaan dat bakken. Ken je die amuses die je krijgt bij sterrenrestaurants? Het stukje vis dat iedereen kreeg was nog kleiner dan dat.

'EEN SLANG!'

Jayjay gaat volledig Freek Vonk: “ik heb een slang, een teringgrote slang” (pardon my french). Alleen Jay weet niet wat ie moet - maar hij heeft wel echt een grote slang (écht een grote slang, zo’n 1.50m). “Slang op het menu is echt Robinson”, wordt unaniem besloten. Die meiden zijn die slang aan het ontleden, hakken 'm in stukken en gooien hem in de pan in de pan. Na een uur heeft iedereen een stukje slang - volgens JayJay is het lekker, maar dat is - mijn insziens - wederom de schuld van de honger. Rob is eerlijk: “je moet ervan houden”.

Eilandraad

En dan: de eilandraad. Afspraken? Ongeschreven regels? Of is het gewoon echt allemaal voor zich? Oja, Stefano komt naar tweedekanseiland nu. Sieneke 2.0 zegmaar. “Grote groep en weinig eten”, wordt gezegd als Steef binnenkomt. Hij mag niet stemmen of weggestemd worden. De rest gaat wel stemmen: het gaat een beetje tussen Rob en Sieneke (denk ik). Do zet haar immuniteitsring niet in, die ze nog had van dag 1.

Zogenaamde twijfelende kerels

Kaj en Nicolette kijken zo bloedserieus tijdens de raad. Zelfs een beetje kwaad. Rob, Sien, Rob - het gaat gelijk op. Maar dan niet meer: iedereen is fullypully voor Rob gegaan, ook die zogenaamde twijfelende kerels. Ik vond Rob niet per se een echte Robinson, maar dit vind ik sneu en zou echt WOEST zijn als ik hem was en het team zich niet aan de afspraak hield.

Rob en John, dat wordt leuk!

En ja hoor: Rob hoeft niet naar huis, maar naar afvallerseiland. Achgod die arme man moet gewoon huilen!!!! Omdat 'ie zo blij is. Hij krijgt nog een mysterieuze brief en dan mag ie gaan: op naar het volgende eiland. Dat wordt leuk! Rob en John, die hadden al ruzietjes. Tot maandag!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: RTL 4 - Expeditie Robinson

Selien KosterRTL

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden