Expeditie Robinson: 'Jasper kreeg een versgebakken koekje van eigen deeg' Beeld Still
Expeditie Robinson: 'Jasper kreeg een versgebakken koekje van eigen deeg'Beeld Still

Expeditie Robinson: 'Jasper kreeg een versgebakken koekje van eigen deeg'

Weer een nieuwe! De kampen zijn herverdeeld, Jasmine is er op lullige wijze uitgestemd door een bondje en Jasmine én Sieneke gaan nu samen naar afvallerseiland, naar John en Rob. Dit wordt wel wat.

Expeditie Robinson

Jasmine en Sieneke zijn aangekomen op het andere eiland, mét brief. Daarin staat dat er gestreden moet worden: Jasmine vs. Sieneke. Het is tijd voor de proef tussen de twee andere kampen. Kamp Noord lijkt toch beter te gaan tijdens de proef, maar dan heeft Zuid het ineens ook door. En dan gaat het weer gelijk op. Maar Kamp Zuid wint, again. Ze krijgen niet alleen de immuniteitsring, maar ook eieren en aardappelen. En wat zijn er veel bondjes! Jan en Defano vragen Sandra erbij, Jasper heeft een 'bondje' met Annemiek en Silvana, maar Jan en Defano willen Jasper eruit. Man, man, man:

En dan proef twee van de aflevering: afvallerseiland. Iets met voeten op de plateaus, trekken aan twee touwen, waar een stuk hout omhoog gaat en dan het bekertje niet te laten vallen. Kwestie van balans, dus. Terwijl Sieneke ook gewoon andere posities aanneemt, wil Jasmine alleen maar 'steady blijven'. En dat was de betere tactiek, want Jasmine wint en gaat terug naar John en Rob.

Tijd voor de eilandraad - dat belooft wat. Jasper is totaal verbaasd dat hij niet doorgaat, hij heeft zelfs zijn immuniteitsring niet ingezet. De arme man. Maar, hij hoeft (surprise, surprise) niet naar huis.

Dit dacht Selien

 1. Waarom mocht Jasmine niet naar tweekanseiland?
 2. Jasmine hoort ook wat de bedoeling is met al die 87 eilanden en die snapt het ook niet zo.
 3. OHOH! Die Britte die gewoon een beetje smiechterig alles aan René heeft zitten vertellen?
 4. Huh? Wat zit Defano nou te zeggen over het oude Kamp Zuid? Die wil dus ook gaan voor een bondje. Tegen Jasper, met Jan!
 5. Annemieke doet lelijk: "Ik hoop dat er een tweestrijd is ontstaan in Kamp Zuid". Jan: "Nooit naar andere mensen kijken, altijd naar jezelf." Een levensles zo even op de zondagavond in je schoot geworpen.
 6. Oh, dat touw door laten branden met zo'n zware wok! Sta je dan dat naar boven te houden, dat is echt wel een biceps oefening hoor.
 7. Mag Defano zijn shirt vaker uit?
 8. Er lijkt mij weinig in het leven zó frustrerend als dat zesde puzzelstukje daarin proberen te krijgen. Ik zou er oprecht niet lekker van worden.
 9. Jammer dat Jasmine wint en Sieneke niet.
 10. Och, het moment dat Jasper beseft: ik word genaaid. "Stelt me echt teleur", "Ik baal dat ik de ring niet heb ingezet", "Ik had te veel vertrouwen in de jongens". Defano zegt: "Een koekje van eigen deeg, doorgekregen van Dyantha."
 11. Lievelingsuitspraak van Defano: "Hij krijgt een versgebakken koekje van eigen deeg"
 12. Maar wederom krijgt Jasper een tweede kans en daar is 'ie een partijtje blij mee!

Dit dacht Twitter

Beeld: Still RTL 4

Selien KosterStill

Op alle verhalen van Flair rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@flair.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden